Skupo čišćenje kabine – Bacanje pogrešnih dokumenata koštalo vozača 1.800 EUR

Održavanje kabine urednom je pohvalna stvar, ali neoprezno čišćenje može skupo da vas košta. Tako se barem pokazalo u slučaju ukrajinskog vozača koji radi u Poljskoj i koji je imao nesreću da baci važne dokumente dok je sređivao svoj kamion. Samo dan kasnije – 2. maja, shvatio je svoju grešku, kada su ga zaustavili policijski službenici u Lublinu, na nacionalnom putu br. 12, u mestu Chojno Nowe.

Do skupe greške došlo je tako što je kamiondžija imao dve polise: jedna je istekla poslednjeg dana aprila, a drugoj je važnost otpočinjala 1. maja. Na nesreću, tokom čišćenja vozač je pogrešio i umesto isteklih dokumenata bacio važeći „zeleni karton“.

Prema poljskom Inspektoratu za drumski transport, posledice ove greške nisu bile male. Vozilo je najpre uklonjeno sa puta o trošku prevoznika, a da bi nastavio putovanje vozač je morao da predoči važeću polisu osiguranja od građanske odgovornosti i da izvrši uplatu u iznosu od 8.400 zlota (oko 1.832 evra) u Fond za garanciju osiguranja (Insurance Guarantee Fund).

Foto: witd.lublin.pl