„Slodes“ počeo izgradnju drumsko-rečnog terminala u Apatinu

Foto: slodes.rs
Foto: slodes.rs

Preduzeće „Slodes“, ovlašćeni uvoznik, diler i serviser „Iveco“ kamiona, počeo je u ponedeljak  izgradnju drumsko-rečnog terminala u Apatinu. Kamen temeljac su postavili predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić i Slobodan Čejović, direktor „Slodesa“ iz Beograda.

– Ovo je prva faza i konačno su se stekli uslovi i prikupljene su sve potrebne dozvole kako bi krenuli izgradnju terminala – izjavio je Smiljanić, a prenosi opštinski sajt.

Slobodan Čejović, direktor „Slodesa“, je rekao kako će u prvoj fazi biti izgrađeni infrastrukturni objekti površine 600 kvadrata.

Kako je za „eKapiju“ rekao predsednik opštine Apatin, Živorad Smiljanić u prvoj fazi biće izgrađena dva objekta, u jednom će biti carina i robno-transportni centar, a druga će biti administrativna zgrada.

Takođe, u ovoj fazi će biti izgrađen i parking 60 mesta za šlepere. Vrednost ove faze je 600.000 EUR. Smiljanić je dodao da druga faza zavisi od izgradnje luke koja je na čekanju već tri godine. Ukupna vrednost obe faze biće 3 mil EUR.