Specijalizovano rešenje za transportna preduzeća: Naplatite svoj transport za manje od 48 sati

Najnoviji podaci pokazuju da je, uprkos krizi, drumski prevoz tereta i dalje među 5 vodećih delatnosti privrednih društava i preduzetnika u Srbiji. U ovoj oblasti poslovanja, dva najvažnija pitanja su kako uposliti svoj kamion ili kombi i kako što efikasnije i u što kraćem roku naplatiti posao?

Kako čekanje na ponekad zna da potraje i po nekoliko meseci, naplata faktura po osnovu transporta ka i u Evropskoj uniji jedno je od pitanja od najvećeg značaja za domaća logistička preduzeća. Rešenje za ovaj problem, koje omogućava bolju likvidnost i jednostavniji dolazak do novca, nudi švajcarska kompanija Invoitix a.g: svoju fakturu, preko Invoitix-a, možete unovčiti za manje od 48 sati.

Sve informacije o tome kako funkcioniše ova usluga možete pronaći na sajtu kompanije invoitix.com, dobiti putem mejla officebelgrade@invoitix.com ili telefona +381 (0)69 55 66 055

Usluga koju transportnim preduzećima nudi Invotix jedna je od tema koja je naše čitaoce najviše interesovala od početka godine! U nastavku su odgovori na najčešća pitanja koja su nam postavili.

• Ja sam mali prevoznik, imam samo dva kamiona. Da li mogu da postanem korisnik?

Korisnici usluga kompanije Invoitix mogu postati sve firme koje se bave transportom u zemlje Evropske unije, kao i unutar EU – od velikih međunarodnih transportnih korporacija, preko srednjih preduzeća, do malih prevoznika koji poseduju samo jedno vozilo. Brza naplata znači da preduzeće odmah dobija sredstva da plati svoje dobavljače, isplati plate, rate za lizing kamiona ili unapredi poslovanje!

Ovo su benefiti koji su značajni za svaku firmu, koliko god velika ili mala ona bila.

• Da li je procedura komplikovana?

Naprotiv – postupak je digitalizovan, a sistem naplate transportnih faktura u kompaniji Invoitix maksimalno pojednostavljen. Nakon dostave potrebne dokumentacije (CMR, Porudžbina za transport i faktura) na Invoitix platformu, pristupa se proveri ispravnosti dokumentacije.

Budući da je reč o mladoj kompaniji, Invoitix je već od samog početka razvio aplikaciju zasnovanu na cloud-u, koja je svim klijentima dostupna na bilo kojoj lokaciji u svetu, svuda gde je dostupan i internet.

– Naša aplikacija za pregled statusa faktura i dnevnih izveštaja o plaćanju razvijena je tako da klijentu omogućava pristup sa bilo kog uređaja – računara, tableta ili mobilnog telefona, pa su informacije uvek na dohvat ruke – objašnjavaju u kompaniji Invoitix.

• Dakle, šta mi je sve potrebno?

Potrebno je dostaviti samo dva dokumenta:

1. CMR dokument
2. Nalog za transport

Nakon kratke provere ispravnosti, novac može biti na računu korisnika već sutra. Na taj način, domaće i regionalne kompanije mogu da unovče svoje fakture izbegavajući bespotrebno čekanje dana valute kako bi dobili novac za svoj transport.

– Sledeći korak, nakon što proverimo da je dostavljena dokumentacija ispravna, jeste da uplatimo novac po dogovorenom rasporedu. Npr. fakturu za fakturom, nedeljno ili jednom u deset dana. Ovu mogućnost nudimo klijentima kako bi snizili troškove bankarskih provizija – objašnjavaju u Invotix-u.

• Da li Invoitix nudi još neke usluge koje bi mi mogle biti korisne?

Portfolio obuhvata različite finansijske usluge za logističke kompanije koje posluju u Evropi, uključujući i Evropsku uniju i zemlje koje nisu članice. Članovi Invoitix tima govore gotovo sve evropske jezike. Njihov cilj je da vam pomognu da se fokusirate na ono što radite najbolje – obavljanje transporta.

Pored osnovnih usluga finansiranja transportnih faktura za manje od 48 sati, klijentima je na raspolaganju baza od više od 5.000 evropskih kompanija, putem koje mogu proveriti bonitet i platežnu moć svojih dužnika.

U paleti usluga je i skraćena procedura slanja originalnih dokumenata – klijent nakon transporta može dostaviti dokumentaciju kancelariji Invoitix-a u Beogradu, umesto da ih šalje dužniku u inostranstvo, što dodatno smanjuje troškove.

• Da rezimiramo: koje sve koristi mogu ostvariti?

Likvidnost: Imate sredstva da platite svoje dobavljače, ratu za lizing kamiona ili da unapredite poslovanje;
Kreditna zaštita: Ako vaši klijenti bankrotiraju, Invoitix preuzima rizik;
Ušteda na bankarskim provizijama: Invotitix povezuje vaše uplate (dnevno, nedeljno, mesečno…);
Oslobođeni ste dela posla: Ne morate da vodite računa o fakturisanju, naplati, podsećanjima. Mnogi vaši klijenti govore engleski, nemački, francuski – sada ne morate da brinete o tome.

• Kome mogu da se obratim?

Za više detalja, možete se obratiti Invoitix kancelariji u Srbiji: Zmaj Jovina 6/4, Beograd, +381 (0)69 55 66 055; officebelgrade@invoitix.com. Osim toga, možete posetiti i sajt invoitix.com. 

Invoitix a.g. osnovan je 2018. godine i od tada se uspešno bavi finansiranjem transportnih faktura – za samo dve godine, kompanija je otkupila više od 50.000 računa u vrednosti od 17 miliona evra. Predstavništvo u Beogradu zvanično je otvoreno u maju 2020, a Invoitix je u međuvremenu na tržištu Srbije i regiona stekao nekoliko stotina zadovoljnih klijenata.

Tokom prethodne godine, kompanija je čak 89% faktura platila za manje od 48 sati.

 

Izvor: Promo