Srbiji nedostaje 6.000 vozača – Rešenje na pomolu?

Udruženje poslodavaca u drumskom saobraćaju odlučilo je da zatraži zakonske izmene kako bi se pomerila starosna granica za profesionalne vozače, jer ih u Srbiji nedostaje 6.000.

Gransko udruženje poslodavaca drumskog saobraćaja je podržalo inicijativu o hitnoj izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojom bi se pomerila starosna granica za pristup profesiji profesionalnog vozača na 18 godina za C i CE kategorije, odnosno 20 godina za D i DE kategoriju vozila.

Ovo bi podrazumevalo da se uvede Probna dozvola C, CE, D i DE, ili dozvola za unutrašnji saobraćaj C,CE,D i DE, a koja bi važila samo unutar teritorije Srbije.

Vozači zaposleni u drumskom saobraćaju u Srbiji u proseku imaju 55 godina, često se angažuju i penzioneri, a dešavalo se da po ugovoru o delu budu angažovane i osobe starije od 70 godina.

O ovome se, između ostalog, razgovaralo na sastanku Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ Beograd koji je u 9. oktobra održan u „Lastinom“ autocentru u Beogradu.

Ključna tema bila je upravo nedostatak profesionalnih vozača i inicijativa za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u smislu korekcije starosne granice za profesionalne vozače.

Sa sastanka

Konstatovano je i da veliki broj profesionalnih vozača odlazi iz Srbije, ali i da ekonomska održivost transportnih preduzeća saobraćajnog sistema Srbije i logističke saobraćajne podrške društvu u velikoj meri zavise od profesionalnih vozača autobusa i teretnih vozila.

Vozači, kako je rečeno, najčešće odlaze u zemlje EU, pa tako trenutno ima 14 agencija koje prikupljaju dokumentaciju vozača za rad u inostranstvu. One im organizuju odlazak i polaganje za SPS sertifikate u Vinkovcima, gde sve to mogu da završe za dva dana. Takođe, rečeno je da od Nove godine Nemačka planira da otvori granice za vozače sa si-pi-si (SPS) sertifikatom.

Prevoznici su se saglasili da to može izazvati ozbiljnu destabilizaciju javnog drumskog autobuskog prevoza u velikim gradovima, gde bi bili ugroženi gradski i prigradski prevoz.

Jovica Vasiljević iz Sekretarijata za javni prevoz Beograda je kazao da do kraja sledeće godine svi profesionalni vozači u Srbiji treba da dobiju sertifikat za upravljanje motornim vozilima u Evropi poznat kao SPS. Oni će, dodao je, po pravilniku koji je na usvajanju u Ministarstvu saobraćaja, dobiti licencu besplatno na 5 godina bez naknadne obuke.

Sastanku su prisustvovali direktori velikih prevozničkih kompanija u Srbiji: SP „Lasta“, „Arriva Litas“, „Niš- ekspres“, GSP Beograd, „Srboeksport“, „Suboticatrans“, JGSP Novi Sad, PU „Panontransport“, kao i predstavnici Gradskog sekretarijata za javni prevoz grada Beograda i predstavnici sekretarijata za saobraćaj svih većih gradova u Srbiji.

Domaćin sastanka bio je Toni Gajić, generalni direktor SP „Lasta“, a predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Agencije za bezbednost saobraćaja, nisu se odazvali pozivu na ovaj skup, saopšteno je iz SP Laste.