Srpski saobraćajci otkrili 139 prekoračenja vremena vožnje kod kamiondžija

Saobraćajna policija Republike Srbije prošle nedelje pojačano je kontrolisala teretna vozila i autobuse, a najviše prekršaja vozača kamiona i ovoga puta zabeleženo je u oblasti prekoračenja vremena upravljanja vozilom.

Kako u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu za portal PlutonLogistics, saobraćajna policija je u okviru pojačane kontrole na srpskim putevima od 12. do 16. juna kontrolisala ukupno 1.773 teretnih vozila – 1.572 vozila registrovana u Republici Srbiji, zatim 65 teretnjaka registrovanih u Evropskoj uniji, kao i 136 vozila registrovanih van Evropske unije (Turska, BiH, Crna Gora, S. Makedonija…).

Tom prilikom, ukupno je otkriveno 840 prekršaja, od čega se 101 prekršaj odnosio na nepravilno korišćenje tahografa (nepravilno korišćenje tahografskih listića i kartica vozača), a 139 na prekoračenje vremena upravljanja vozilom.

Kada je reč o prevozu putnika, od četvrtka do nedelje kontrolisano je ukupno 498 autobusa – 455 registrovanih u Republici Srbiji, 16 sa tablicama EU, kao i 27 vozila registrovanih van Evropske unije (Turska, BiH, Crna Gora, S. Makedonija…). Otkriveno je ukupno 90 prekršaja, a najviše je bilo prekoračenja vremena upravljanja vozilom (37), kao i nepravilnih upotreba tahografa (korišćenje uređaja ili naprava za manupulaciju sa tahografom, ukupno 10), preciziraju u MUP-u.

  • BONUS SADRŽAJ:

Vozimo se u dvojnoj posadi sa Nevenom i Goranom. Koje su prednosti vožnje u paru za poslodavca, a koje za vozače? Kako se snalaze naši vozači kada se dogodi “probijanje na tahografu”? Šta je najvažnije kada vas zaustavi policija? Poslušajte odgovore u podkastu Za volanom! 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.