ŠTRAJK u Italiji: Benzinske pumpe na autoputu zatvorene 13. i 14. maja

Operateri benzinskih pumpi u Italiji najavili su 48-časovni štrajk, prenosi trans.info. Kako je objavljeno, benzinske stanice na autoputevima i glavnim uključenjima biće zatvorene od večeras (12. maja) u 22h do čevrtka (14. maja) u 22h.

Operatori tvrde da, uprkos zahtevima, nisu dobili neophodnu pomoć vlasti. Kako javljaju italijanski mediji, oni navode da je promet na benzinskim stanicama potonuo, dok su troškovi ostali isti. Zbog toga su zatražili pomoć u vidu olakšica za plaćanje računa, zakupa, bespovratnih zajmova ili kroz osnivanje određenih fondova…

La Repubblica je prenela apel udruženja, koje ističe da zbog toga što je u pitanju aktivnost od vitalnog značaja, poslovanje bezinskih stanica nije bilo moguće zaustaviti, te da čak nisu skraćivali radno vreme niti sprovodili druge mere koje bi im omogućile uštedu. Operativni troškovi su isti kao i pre pandemije. Međutim, prihodi su značajno opali.

– Stanice koje rade na autoputevima i dalje su otvorene 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, uprkos činjenici da je prodaja tokom dva meseca u proseku opala za 92% – navode predstavnici industrije.

Da bi skrenuli pažnju na svoju situaciju i ozbiljne probleme sa finansijskom likvidnošću, najavili su štrajk. Trans.info podseća da je već bilo najava štrajka i to krajem marta.