Švajcarska ograničava brzinu vožnje na 60km/h?

Švajcarska saveznа kancelarija za puteve razmatra mogućnost uvođenja privremenih ograničenja brzine na 60 km/h na određenim deonicama, kako bi se smanjile gužve u saobraćaju, prenose evropski mediji pozivajući se na švajcarski list Tages-Anzeiger.

Kako se navodi, izgubljeno vreme u saobraćajnim gužvama na švajcarskim nacionalnim putevima samo tokom 2021. godine iznosilo je približno 32.500 sati.

Švajcarci su izračunali i koliko iznose gužve prevedene u novac: prema proceni Savezne kancelarije za prostorni razvoj (ARE), troškovi vremena provedenog u saobraćajnim gužvama iznosili su oko 1,67 milijardi švajcarskih franaka u 2019.

Plan ograničenja brzine od 60 km/h uključuje korišćenje elektronski kontrolisanih indikatora brzine za automatsko prilagođavanje maksimalne dozvoljene brzine, prema obimu zabeleženog saobraćaja. Ako Švajcarska odluči da nastavi sa ovim planovima, verovatno će biti pokrenut pilot-projekat, pre konačne odluke koja bi mogla biti doneta sledeće godine.

Savezna kancelarija za puteve obrazlaže ovu ideju i ranijim rezultatima: kada su  tokom prethodnih godina ograničenja brzine smanjivana na 80 km/h, saobraćaj je tekao bolje i bilo je manje nesreća.

Međutim, Švajcarski automobilski klub (ACS) i Švajcarsko udruženje drumskog saobraćaja (Astag) nisu uvereni u takav ishod. Tomas Hurter, predsednik ACS-a, veruje da iako je regulisanje saobraćaja promenljivim ograničenjima brzine prihvatljivo, smanjenje na 60 km/h ide predaleko. Slično se oseća i Thierri Burkart, predsednik Astraga.

On veruje da bi ograničenje od 60 km/h dovelo do toga da se saobraćaj izmešta sa glavnih puteva u gradove, sela…

Sistem smanjivanja brzine na 80 km/h umesto 100 km/h, odnosno 120 km/h – u situacijama kada dođe do zakrčenja, podsetimo, primenjivan je na nekoliko stotina kilometara švajcarskih puteva. O tome da bi granica mogla da se snizi do 60 na sat bilo je reči i sredinom prošle godine.