Most Bratoljub i zajednički granični prelaz zvanično OTVORENI za saobraćaj

Novoizgrađeni most Bratoljub između Bratunca i Ljubovije, kao i zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije, zvanično su u funkciji.

Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije, prvi takve vrste u regionu. Reč je o međunarodnom graničnom prelazu prvog reda, preko koga će se odvijati i promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru.

– Brži promet robe i putnika, između Srbije i BiH, od danas postaju stvarnost kojoj će carinska služba Srbije dati svoj maksimalan doprinos – istakao je na jučerašnjem svečanom otvaranju direktor Uprave carina Srbije Branko Radujko.

Izgradnja mosta, čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona evra. Radove je u celosti finansirala država Srbija, dok je izgradnju graničnog prelaza finansirala Bosna i Hercegovina, a vrednost projekta je 7,2 miliona evra. Prelaz ima tri ulazne i tri izlazne trake, kao i traku za bicikliste.

Most i granični prelaz svečano su otvorili 28. novembra ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, predstavnici opština srednjeg Podrinja, političkog, privrednog i kulturnog života i veliki broj građana.

Izvor/foto: Uprava carina