TAG uređaji na NIS pumpama – Uvedena postpejd naplata putarine

Tokom prvih nedelju dana prodaje TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine na benzinskim stanicama „Naftne industrije Srbije“ (NIS), ostvaren je ukupan prihod od 1,06 miliona dinara. U periodau od 12. do 18. avgusta, na deset NIS-ovih pumpi na autoputu gde je omogućena ova usluga prodato je 140 TAG uređaja, čija je pojedinačna cena 1.950 dinara (sa PDV-om) i uplaćeno 786.946 dinara za elektronske dopune.

TAG uređaji, koji omogućavaju naplatu putarine bez zaustavljanja na naplatnim rampama, u prodaji su još od 2007. godine, ali se na benzinskim stanicama mogu kupiti tek od avgusta ove godine nakon što su, na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, NIS i JP “Putevi Srbije” potpisali ugovor o prodaji i dopuni TAG uređaja.

Povećanje broja prodajnih mesta za ove uređaje pomoći će da se se izbegnu zastoji i gužve na autoputevima i naplatnim rampama. U narednom periodu, Ministarstvo će inicirati i druge aktivnosti u cilju unapređenja naplate putarine.

Postpejd naplata putarine

JP „Putevi Srbije” su omogućili pravnim licima da zaključe ugovor o elektronskom plaćanju putarine u postpejd sistemu. Sve bliže informacije mogu se dobiti upitom na e-mail: korisnickicentar@putevi-srbije.rs

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.