„TimoCom“ ostvario rast od 16% – 110.000 korisnika, pola miliona ponuda za tovar i tovarni prostor

Kompanija „TimoCom“ je saopštila da je u protekloj fiskalnoj 2015. godini dodatno ojačala svoju poziciju kao najveća evropska platforma za transport. Do sada već više od 110.000 korisnika svakog dana postavlja do pola miliona ponuda za tovar i tovarni prostor.

Kada se to primeni na celu prošlu godinu, to znači: 68,1 miliona ponuda koje su objavljene preko platforme u 2015. godini. Vrednosti preduzeća takođe je doprinela i nagrada „Najbolji brend 2015“ kao i nagrada „connect-Award 2015“ diva iz oblasti telematike, kompanije „TomTom“, kao i  uvođenje „TimoCom“-ovog Messenger-a sa već preko 700.000 poslatih poruka može da se smatra uspehom.

Preduzeće stacionirano u Erkratu pored Diseldorfa ima više od  400 zaposlenih i sa godišnjim prometom od 56,7 mil EUR predstavlja jednu od najuspešnijih IT kompanija srednje veličine u čitavoj evropskoj transportnoj i logističkoj branši.

Još interesantnije od poslovnih pokazatelja i preko 7.200 ugovora sa novim klijentima trebalo bi da bude 68,1 miliona ponuda za tovar i tovarni prostor na nivou Evrope, koje su ponuđene u 2015. godini na platformi kompanije „TimoCom“. To znači rast od 16% u odnosu na prethodnu godinu, navedeno je u saopštenju.

Pored sve većeg broja klijenata, ovom rastu je doprinelo i mnogo novih interfejsa. Čitavih 13% od ukupnih ponuda za tovar i tovarni prostor objavljeno je zahvaljujući novim uspostavljenim vezama između softvera za otpremanje klijenata kompanije „TimoCom“ i platforme za transport. Preko ovih interfejsa ponude za vozila i teret su u svega nekoliko klikova prenošene iz internih programa za špediciju preduzeća direktno na „TimoCom“.

Još jedna dodata vrednost je i rešenje za praćenje koje obuhvata sve ponuđače TC eMap gde je priključeno više od 170 ponuđača iz oblasti telematike. Povezivanje obezbeđuje da više ne morate da prelazite sa više izabranih telematskih aplikacija na „TimoCom“ platformu čime se štedi mnogo vremena.

Još jednu važnu uštedu vremena primetilo je u anketi 25% klijenata već u prve dve nedelje nakon uvođenja „TimoCom Messenger“-a.

– Četvrtina naših klijenata je reklo da preko Messenger-a može brže da zaključi ugovore. To je za fazu prilagođavanja veoma dobar rezultat – rezimira glavni predstavnik kompanije „TimoCom“ Marcel Frings.

Preko opcije za poslovno četovanje do sada je poslato 700.000 poruka.

Kako je saopšteno, kompanija stavlja akcenat na aktivnosti u Velikoj Britaniji i Turskoj.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.