Odgovornost i profesionalnost kao ključ uspeha – Trans Trade Kostić prevezao više od 500.000 vozila

Zajednički rad, velika posvećenost i međusobna podrška – ovako u razgovoru za PlutonLogistics opisuje recept za uspeh Snežana Kostić, finansijska direktorka preduzeća Trans Trade Kostić.

Naša sagovornica je 2010. godine odlučila da napusti preduzeće u kome je radila i podrži supruga Radeta Kostića, direktora i vlasnika kompanije Trans Trade Kostić. U tom trenutku, kako kaže, nije mnogo razmišljala o tome gde će ih tačno poslovni put dovesti za 10 godina. Ono na šta je sigurno računala, jeste da će oboje dati sve od sebe:

– Od samog početka zajedničkog rada, započeli smo veliku kampanju, nabavku novih kamiona Euro 6 klase i novih prikolica. Jedno drugom bili smo velika podrška. Ja sam brinula o celokupnom knjigovodstvu, korespondenciji sa klijentima, nabavci go-box aparata, putarinama, dozvolama i svim propratnim pitanjima koja su neophodna kako bi vozač i vozilo krenuli na službeni put – kaže naša sagovornica i dodaje:

– Suprug se bavio dogovorima, ugovorima, utovarima, vozačima, tako da je svako radio svoj deo posla, uz dogovor i razgovor. Danas preduzeće ima zaposlene u službi logistike, kao i u finansijskoj službi i funkcionišemo po ISO standardu.

Godinu po godinu, udruženi, izgradili su veliku i uspešnu firmu – čačanski Trans Trade Kostić danas je poznato i priznato ime u oblasti međunarodnog transporta vozila, kako u Srbiji, tako i u EU. Sa ponosom ističu činjenicu da su do danas prevezili više od 500.000 vozila!

Kada je firma osnovana 1994. godine, imala je 3 teretna vozila-cerade – bilo je to malo preduzeće, pred kojim su se postepeno nagoveštavali mnogobrojni izazovi. Prateći tržište i poslove koji su se postepeno otvarali, 2007. kupljen je prvi autotransporter. Nakon decenije intenzivnog rada, Trans Trade Kostić i TTK Mastercar danas poseduju vozni park od 50 kompleta vozila (teretno+nadogradnja+priključno), među kojima su i najnoviji modeli autotransportera marke Iveco. Njihov vozni park raspoloživ je 24 časa dnevno, a omogućava bezbedan transport vozila.

Kompanija je ovlašćeni prevoznik ŠKODA automobila za Srbiju, kao i generalni prevoznik IVECO teretnog programa koji se prevozi iz Italije i Španije – komercijalna vozila, kombi vozila i STRALIS Iveco. Takođe, firma vrši prevoz i Fiat automobila, kao i veliki broj polovnih automobila iz zemalja EU koje su veliko tržište za kupce i vlasnike autoplaceva širom Srbije.

– Korišćenjem sopstvenog voznog parka bliže se prati proces rada transporta, što omogućava zadržavanje visokog nivoa kvaliteta usluge i zadovoljstva klijenata. Zbog toga smo u mogućnosti da odgovorimo na sve zahteve u pogledu destinacije, količine – delimični ili puni utovari, kao i vrste vozila koja se prevoze – putnička, kombi ili teretna vozila, kombajni, radne mašine itd. – kaže Kostić.

Preduzeće poseduje i uređaje za satelitsko praćenje kamiona, samim tim i i automobila koji se prevoze, pa su tako u mogućnosti obaveštavati klijente o trenutnom položaju njihovih vozila.

Sva vozila za transport su osigurana i poseduju potrebne dozvole i sertifikate za rad u međunarodnom transportu, ističe naša sagovornica. Do danas su prevezli preko 500.000 vozila – pre svega marke Škoda, ali i Porsche, Mazda, Fiat i drugih.

– Destinacije koje najčešće radimo su Nemačka, Francuska, Italija, Belgija, Holandija, Austrija, Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Češka, Slovačka, Rumunija, Grčka… Naša misija se i zasniva na kvalitetu usluga koje pružamo, konstantnom praćenju novih trendova i tehnologija, što nam omogućava održavanje konkurentske pozicije na tržištu.

Na svaki zahtev za prevoz vozila reagujemo momentalno, odgovorno i profesionalno, poštujući dogovorene rokove i čineći sve da naši klijenti – uvoznici i prodavnci, kako polovnih, tako i novih vozila, budu zadovoljni – ističe Kostić.

Godina izazova

Tokom dugogodišnjeg poslovanja, preduzeće Trans Trade Kostić kalilo se kroz različite izazove, te ova godina nije prvi put da se suočavaju sa poteškoćama. Uprkos tome, činjenica je da je 2020. celokupnoj transportnoj industriji donela više nepoznanica i izmenjenih uslova rada nego ikada. Za čačansku firmu najveće probleme prouzrokovalo je zatvaranje velikog broja fabrika koje se bave proizvodnjom automobila, skraćeno radno vreme mnogih autoplaceva, duga čekanja na graničnim prelazima, a naročito obaveza vozača da budu u izolaciji u prvom naletu korona virusa.

Naša sagovornica kaže da nije bilo dileme – kao i sve druge kompanije koje su želele da opstanu i nastave da teže svojim ciljevima, morali su da se prilagode novim uslovima. Ono što je bilo na prvom mestu, dodaje, jeste da učine sve što je u njihovoj moći da bi zaštitili zdravlje zaposlenih, kako u poslovnim prostorijama, tako i vozača koji su se kretali putevima cele Evrope.

Snežana Kostić

Na izmaku 2020. za koju se svi nadamo da se neće nikada ponoviti, Snežana Kostić kaže da od godina koje dolaze ima velika očekivanja.

– Ova godina jeste bila godina izazova, ali istovremeno i godina velikih poslovnih poduhvata. Verujem u svetlu budućnost i širenje poslovanja. Kao svaka uspešna firma i mi nastojimo da svake godine obnavljamo i povećavamo vozni park, a samim ti i povećavamo obim poslovanja. Cilj nam je da budemo jedna od vodećih kompanija u Srbiji za prevoz putničkih, kombi, tretnih vozila, ali i radnih mašina – kombajna, traktora, viljuškara itd.

Žene u sektoru transporta

– Iskustvo i praksa pokazuju da su žene veoma uspešne u ovom poslu i da transportne firme nisu vezane isključivo za muškarce i njihov uspeh. Iza svakog uspesnog muskarca stoji vredna i sposobna zena spremna da se bori sa svim problemima, kako da sačuva zdravu porodicu, tako i da pruži podršku svom suprugu u zajedničkim nastojanjima ka uspehu – poručuje naša sagovornica.