Transport kamiona vozom – Niže cene RO-LA usluga kombinovanog prevoza

U Austriji se ulažu veliki napori kako bi se drumski teretni saobraćaj u većoj meri kombinovao sa železničkim i time smanjile saobraćajne gužve i štetni uticaji na životnu sredinu.

Jedan od koraka ka povećavanju kombinovanja drumskog teretnog saobraćaja sa železničkim jeste i smanjenje cena usluga RO-LA kombinovanog transporta, kao i ostvarivanje dodatnih popusta na povratne vožnje, prenosi Poslovno udruženje Međunarodni transport.

Od 1. oktobra 2020. godine cene usluge RO-LA kombinovanog transporta smanjene su za devet evra za sva vozila čija je ukupna masa ne prelazi ili je 40,5 tona. U tabeli koja sledi prikazan je uporedni prikaz starih i novih cena usluga RO-LA.

 

 

Uslov za ostvarivanje dodatnog popusta je minimum osam povratnih putovanja u kalendarskom mesecu. Pomenuti popust obračunavaće se u periodu od 1. oktobra 2020. godine do 31. decembra 2020. godine.

Više informacija o smanjenju cena možete pogledati OVDE, a o dodatnim popustima OVDE.

Izvor: Pumedtrans

Kompanija Rail Cargo Group (RCG), deo ÖBB, vodeći je provajder Rolling Road (RO-LA) usluga u Evropi. Tokom 2019. godine, na ovaj način prevezli su više od 151.000 kamiona.  Rolling Road kombinuje drumski i železnički transport, omogućavajući drumskim prevoznicima da delove svoje rute realizuju vozom. Dok vozači odmaraju, kamioni putuju šinama. Zahvaljujući ovom kombinovanom (multimodalnom) servisu, tranzitne rute su oslobođene gustog saobraćaja, a emisije štetnih gasova su znatno smanjene, navode u RCG.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.