KONTROLA kamiona u Srbiji – Turski vozač napravio 76 prekršaja, kazna 3 miliona dinara

U okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, koja je u periodu od 13. do 19. februara ove godine sprovedena u 30 evropskih država članica mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, u Srbiji je sankcionisano 549 prekršaja vozača autobusa i 6.829 prekršaja vozača teretnih vozila, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Subotici, ukupno 851 i na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, gde su sankcionisana 533 vozača.

Više od trećine vozača autobusa, ukupno 197, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom, dok je 98 vozača sankcionisano zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije. Osim toga, 48 vozača autobusa sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom sankcionisano je 2.129 vozača teretnih vozila, dok je 848 vozača prekršajno kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije. Takođe, 628 vozača teretnih vozila sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a 325 vozača zbog prekoračenja brzine.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija je na naplatnoj stanici Dimitrovgrad zaustavila turskog državljanina koji je upravljao teretnim vozilom i čijom je kontrolom utvrđeno čak 76 prekršaja za koje je Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 2.840.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Foto: MUP Srbije

  • BONUS SADRŽAJ

Kako popraviti raspoloženje kada dan vozaču kamiona počne kaznom za prekršaj, priča Marjan.

Podeli i ti svoju priču za volanom. Javi se PlutonLogistics timu!