TURSKA – nove mere za vozače u međunarodnom transportu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske donelo je nove mere koje se odnose na vozače međunarodnog transporta koji ulaze u tu zemlju, prenosi Poslovno udruženje Međunarodni transport.

Prema novim merama svi vozači će biti podvrgnuti zdravstvenim pregledima. Stranim vozačima sa simptomima virusa covid-19 neće biti dozvolјen ulazak u Tursku, dok strani vozači bez simptoma virusa covid-19, a koji imaju rok 72 sata od ulaska da napuste teritoriju Turske, NEĆE biti podvrgnuti karantinu od 14 dana.

Vozači koji osete bilo kakve simptome virusa covid-19 (groznica, kašalј, nedostatak daha i slično) moraju se javiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi.

Vozači su u obavezi da nose zaštitnu opremu (rukavice, maske), navodi Pumedtrans u izveštaju o obavljanju transporta u uslovima covid-19.

Obaveštenje o izmenama uslova za vozače teretnih motornih vozila u Turskoj danas je objavilo i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U tom dokumentu, navodi se, između ostalog, da se pomenutih 72 sata odnosi i na tranzitne prolaske, kao i da je ranija tzv „lista zabranjenih zemalja“ stavljena van snage. Obaveštenje MGSI pogledajte OVDE. 

Informaciju IRU o ažuriranim merama u Turskoj, pročitajte na njihovoj stranici Flash Info.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.