U kamionu na Srpskoj Crnji 12 migranata sa AP KiM

Carinici su 29. marta 2018. godine oko 13 časova na graničnom prelazu Srpska Crnja u kamionu koji je prevozio tetra brik ambalažu pronašli čak 12 ilegalaca.

Ispostavilo se da se radi o 11 srpskih državljana albanske nacionalnosti i jednom turskom državljaninu sa KiM, koji su pronađeni među koturovima brik ambalaže, kojima je u Gornjem Milanovcu bio natovaren kamion čačanskih registarskih oznaka na putu ka Rusiji.

Pre nego što je kamion došao na izlaznu kontrolu vozač je carinicima prijavio da mu je skinuta plomba, koju je navodno prethodne noći imao. Prilikom izlazne kontrole kamiona najpre je ustanovljeno da je carinska plomba na svom mestu i da nije oštećena, ali su carinici ipak odlučili da otvore i detaljno pregledaju kamion.

Mladi carinik koji se popeo u prikolicu radi detaljne kontrole najpre je pronašao ruksak sa garderobom, a onda je među koturovima brik ambalaže uočio glave i siluete sakrivenih ljudi. Pozvao je u pomoć iskusnije kolege i policiju, koji su mu asistirali dok iz kamiona nisu izvedeni svi ilegalci.

Utvrđeno je da su oni isekli kamionsku ceradu sa gornje strane i na taj način ušli u kamion koji je preko teritorije EU bio na putu ka Rusiji.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.