U kombiju sakriveno 6 električnih bicikala

Carinici su na prelazu Horgoš 26. jula 2021. godine, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja i zaplenili električne bicikle, čija je procenjena vrednost gotovo sedam miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi mercedes benz čeških registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica mlađih muškaraca, obojica državljani Češke.

Na pitanje šta imaju za prijavljivanje carinskoj kontroli i vozač i suvozač su rekli, da sa sobom nose samo lični prtljag.

Delovalo je da je zaista tako, dok carinici nisu pomerili nekoliko torbi u zadnjem delu kombija i pronašli prvi električni bicikl, za koji se videlo da je potpuno nov, osim što su mu gume bile blatnjave.

Daljom kontrolom, ispod peškira i garderobe, kojima su bili prekriveni, izvučeno je ukupno šest novih električnih bicikala Specialized, sa pripadajućim punjačima i neupotrebljavanim papučicama pedala.Utvrđeno je da su svi bicikli potpuno novi, ali da su na svima iz nekog razloga kaljave gume.

Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred sudom, do čijeg će okončanja sporni bicikli biti zadržani, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor/foto: Uprava carina