VAŽNO obaveštenje za prevoznike: uručivanje rešenja i dozvola za prevoz tereta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje u vezi sa prijemom, otpremom i uručivanjem Rešenja o dodeli dozvola za prevoz tereta zajedno sa odobrenim dozvolama, putem Post Express-a.

Takođe, kako je MGSI navelo u obaveštenju, otvoren je novi podračun Ministarstva za uplate administrativnih taksi u iznosu i roku (od 10 dana) koji će se dostavljati u odgovarajućem Rešenju.

Rešenja o dodeljenim međunarodnim dozvolama, zajedno sa odobrenim međunarodnim dozvolama i instrukcijama za plaćanje, dostavljaće se putem Post express-a, dok će se pripadajuća rešenja u elektronskom obliku dostavljati putem portala eUprava u elektronsko sanduče podnosioca zahteva (domaći prevoznik i prevoznik za sopstvene potrebe).

Dalje, u obaveštenju Ministarstva se navodi da je potrebno da domaći prevoznici (i prevoznici za sopstvene potrebe) ažuriraju podatke o stvarnom i stalnom sedištu, propisane Zakonom o prevozu tereta, najkasnije do 10. jula 2024. Ažuriranje podataka potrebno je izvršiti putem upućivanja propisanog zahteva Agenciji za privredne registre ili preko portala APR na OVOM linku.

Takođe je neophodno da svi podnosioci zahteva koji nemaju kreiran nalog na portalu eUprave, isti kreiraju najkasnije do 10. jula 2024. Uputstvo za kreiranje naloga objavljeno je zajedno sa obaveštenjem Ministarstva i možete ga pogledati OVDE. 

Nakon navedenog roka Ministarstvo će vršiti elektronsku dostavu akata po zahtevima koji su dostavljeni putem portala eUprava, dok će se odobrene međunarodne dozvole dostavljati putem Post express-a.

– Napominjeno da ukoliko domaći prevoznik sa odgovarajućim zahtevom nema kreiran nalog na portalu eUprave, odnosno ažurirane podatke o stvarnom i stalnom sedištu na portalu Agencije za privredne registre, ministarstvo neće biti u mogućnosri da u uobičajenim rokovima postupa po dostavljenim zahtevima – navodi se u obaveštenju MGSI.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.