Veliki PLANOVI: Šta Waberer’s namerava na tržištu SRBIJE?

Waberer’s planira snažnu ekspanziju na Balkanu i jačanje sektora logističkih usluga, kaže novi generalni direktor Zsolt Barna u intervjuu za mađarsko izdanje portala trans.info. Cilj kompanije jeste da postane jedan od vodećih logističkih operatera u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Na putu širenja na Balkanu, za mađarsku kompaniju Srbija je veoma važno tržište, ističe Zsolt.

Waberer’s, koji je dosada pre svega bio pozicioniran kao važan igrač u oblasti drumskog prevoza, sprovodi različite organizacione i funkcionalne promene. Kako ističe Zsolt Barna, koji je imenovan na funkciju generalnog direktora 1. septembra, nakon velikih izmena u strukturi flote, poboljšana je njena efikasnost, a trenutno se razmatra kako se može poboljšati i uvećati vrednost u lancu snabdevanja klijenata – što je put usko povezan sa širenjem logističkih usluga.

– U vezi sa širenjem na Balkanu, Srbija nam je izuzetno važna. Kompanija Indotek, jedan od naših glavnih vlasnika, takođe ima značajna ulaganja u logističke nekretnine u Srbiji, pa postoji ozbiljna prilika da se Waberer’s pojavi kao profesionalni logistički provajder u ovom regionu. U Srbiji se, prema našem mišljenju, razvoj logističkog tržišta – koji se može posmatrati u Mađarskoj – još nije dogodio, pa u ovoj zemlji vidimo priliku za širenje – naveo je Zsolt.

To je takođe dobra prilika da sa nekim od naših sadašnjih klijenata razgovaramo o greenfield investicijama, kao i da kontaktiramo nekoliko manjih pružalaca usluga koji su već prisutni na srpskom tržištu – tražeći mogućnosti za akvizicije, dodaje.

– Srbija bi takođe mogla biti zanimljiva u pogledu radne snage. Kadrovi u ovoj zemlji su po odnosu prema poslu i kvalifikacijama veoma bliski mađarskim. Srbija i naše prisustvo u Srbiji mogu biti dobra baza za rast i obezbeđivanje radne snage – rekao je Zsolt u intervjuu za trans.info.