Vozač 40 puta prekršio pravila radnog vremena – evo šta na to kaže ITD!

Poljski ITD objavio je vest o još jednom „rekorderu“ – bugarski vozač kamiona počinio je skoro 40 prekršaja iz oblasti radnog vremena, tokom prethodnih 28 dana.

Službenici Kujavsko-pomeranske inspekcije drumskog saobraćaja zaustavili su u ponedeljak (13. marta) tegljač sa poluprikolicom na autoputu A1, u blizini Torunja. Komplet bugarskog prevoznika uputio se Gdanjsk na utovar.

Uviđajem je utvrđena čitava lavina povreda radnog vremena vozača ovog kamiona od 40 tona, navodi ITD.

– Tokom poslednjih 28 dana počinio je skoro 40 prekršaja, koji uključuju vožnju dužu od 19 sati uz svega 1,5 sat odmora, vožnju bez obaveznih 45-minutnih pauza, „preskakanje“ nedeljnog odmora… Zbog takvog ponašanja snosiće odgovornost i on i njegov poslodavac – dodaje se u saopštenju.

Ovako grubo kršenje propisa radnog vremena nije samo manifestacija nelojalne konkurencije, već pre svega predstavlja pretnju po bezbednost u drumskom saobraćaju. Službenici pokrajinske inspekcije za drumski saobraćaj u Bidgošču kaznili su vozača novčano, a protiv preduzetnika će biti pokrenut upravni postupak za izricanje maksimalne novčane kazne, navodi ITD.

– Ignorisanje radnog vremena neće vam doneti ništa dobro – poručili su inspektori.

Izvor/foto: Główny Inspektorat Transportu Drogowego (gov.pl)