Vozač ogorčen zbog stalnih kazni za parkiranje: „Omogućite nam da radimo svoj posao“

Jedan danski vozač kamiona ispričao je za lokalnu televiziju da se suočava sa kontinuiranim kaznama za parkiranje, budući da prodavnice u koje dostavlja robu nemaju namensko istovarno/utovarno mesto.

Vozač je za Tv2Nord rekao kako “veruje da su kazne nepravedne“ i  da „samo pokušava da radi svoj posao”.

Lars Sorensen isporučuje namirnice u nekoliko supermarketa i prodavnica u Alborgu u Danskoj i radi noćnu smenu, a kako kaže, u stalnom je riziku da dobije kaznu za parkiranje dok istovara namirnice, budući neka od ovih mesta nemaju određeno mesto za utovar/istovar. Stoga, kako kaže, on nema drugog izbora osim da parkira na biciklističkoj stazi ili trotoaru.

Nedavno je kažnjen sa 2.040 danskih kruna (oko 275 evra) zbog toga što je njegovo vozilo bilo delimično parkirano na biciklističkoj stazi i trotoaru, ispred Coop prodavnice u Alborgu. Takođe, pre nekoliko dana pokvario mu se kamion, pa je morao da se zaustavi i uključi signalizaciju – dok je čekao da stigne pomoć, gradski službenik za kontrolu parkiranja kaznio ga je sa još 2.040 kruna.

Vozač je ogorčen ovim kaznama i kaže da ovakav pristup teretnim vozilima i njihovim vozačima nije fer.

– Mi samo pokušavamo da obavimo svoj posao. Radimo noću i trudimo se da budemo što manje smetnji – rekao je on za Tv2Nord.

Naveo je i da su on i njegove kolege tokom poslednjih meseci dobili tri kazne za parkiranje samo u Coop prodavnici u Alborgu.

Kada je reporter TV kanala pitao gradsku službu nadležnu za kontrolu parkiranja o ovim kaznama, službenik je novinaru rekao da su kazne važeće, jer je, jednostavno, parkiranje na trotoaru ili blokiranje biciklističke staze zabranjeno.

Sorensen kaže da je „prilično teško istovariti i poštovati pravila parkiranja u isto vreme, kako bi bilo što manje neprijatnosti za druge učesnike u saobraćaju”.

Vozač je zatražio od nadležnih službi da obezbede određena mesta za utovar/istovar ili promene svoje ponašanje prema vozačima kamiona u noćnoj smeni.

Izvor: trans.info 

Foto: Unsplash/Mika Baumeister, ilustracija