Vozači kamiona iz Srbije sve češća meta ilegalnih emigranata u Turskoj

Ambasada Republike Srbije u Ankari upozorila je vozače teretnih vozila na sve češće pokušaje ilegalnih emigranata da nezakonito pređu državnu granicu skrivajući se u kamionima. Proteklog meseca je srpski državljanin primetio dve nepoznate osobe u svom kamionu i o tome obavestio policiju i konzulat.

Zbog toga je ambasada poslala dopis u kome moli srpske državljanje – vozače teretnih vozila, za pojačan oprez kako ne bi doveli sebe u sumnju da postoji saučesništvo u ilegalnom prelazu državne granice.

Poslovno udruženje „Međunarodni transport“ navelo je na svom sajtu, da je ambasada upozorila na pojačanu obazrivost i detaljniju kontrolu vozila tokom boravka u Turskoj.

Vozači naročito treba da budu pažljivi prilikom zaustavljanja na odmaralištima na autoputu zbog povećanog prisustva sirijskih izbeglica. U slučaju da vozači primete bilo kakve sumnjive znake na vozilima, potrebno je obavestiti policijske organe i Ambasadu, kako bi se sprečilo dovođenje u sumnju vozača za saučesništvo u ilegalnom prelasku granice.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.