Vozači kamiona u Evropi: Godišnje može da se uštedi oko 10.000 evra

Sve veći broj ljudi svakog meseca odlazi u inostranstvo kako bi vozili međunarodnu špediciju i tako obezbedili finansije svojim porodicama, a zbog toga je i sve veća zainteresovanost za informacije kako izgleda ovaj posao i koliko novca može da se zaradi godišnje. Upravo na ova pitanja odgovore su dali Jovan, Boban i Zvonko – vozači kamiona.

Koliko je vremena potrebno da se savlada posao?

– Zavisi da li čovek ima prethodnog iskustva u vožnji. Ko je vozio po Srbiji, dovoljno je i nedelju dana samo da nauči papirologiju – kaže Boban.

– Ko nije vozio prethodno nešto puno, potrebno je mesec i po dana da savlada posao u duploj posadi i da se osamostali – dodaje Zvonko.

Šta je bitno da čovek poseduje osim dozvole?

– Sama snalažljivost je vrlo bitna. Da čovek ume da koristi navigaciju i mape da bi pronašao određenu adresu. Naravno uz podršku dispečera i koordinatora, jer logistika je toliko razrađena da nijedan vozač nije sam. Treba napraviti plan rute kojom se krećemo i pratiti znakove i ograničenja – kaže Jovan.

Kako je izgledala prva samostalna vožnja?

– To je bilo u Italiji. Bila je smešna situacija. Trebalo je da se parkiram u rikverc na rampu, međutim to nisam umeo i svi radnici iz firme gde sam dovezao robu su izašli i u početku su se smejali mojim pokušajima i onda su mi rekli da je ipak pametnije da oni parkiraju umesto mene. Ali to je bilo tog prvog puta.

Sledeći put mi je parkiranje već išlo bolje i brzo sam ukapirao šta i kako. Evo šta mi je pomoglo – zamislio sam da mi je volan zakačen metalnom šinom za kraj prikolice i kada okrećem volan u jednu stranu logično je daće zadnji kraj prikolice da se pomera u suprotnu – objašnjava Zvonko.

Kako izgledaju parkinzi?

– U Nemačkoj je najproblematičnije pronaći slobodan parking. Do 18h već mora da se pronađe, a ponedeljkom i dosta ranije – kaže Boban.

– Ako su zauzeti svi parkinzi, onda treba ići u industrijsku zonu i tu se parkirati, to je neko iskustvo starijih vozača koje prenose mladima – dodaje Zvonko.

Kako je izgledala procedura pre zaposlenja?

– Procedura je jednostavna. Dođe se u agenciju, daju se osnovni podaci i tako se ulazi u proceduru. Tada smo se baš raspitivali gde možemo najbrže doći do posla i tako smo stigli do agencije Frigo Brigada. Trebalo je možda 3 meseca da završimo svu proceduru i počeli smo da radimo – objašnjava Zvonko.

– Tri do četiri meseca je bilo u mom slučaju potrebno i već ubrzo sam počeo da radim – dodaje Boban.

– Ovaj posao sam zamišljao težim. Međutim, imali smo dobru obuku pre ulaska u kamion, pomoć agencije oko svega što je potrebno i kompletne papirologije, a i kasnije u kamionu stalno smo bili u kontaktu sa dispečerima i koordinatorima, tako da je sve to bilo dosta lakše nego što sam ja zamišljao – kaže Jovan.

Oko 10.000 evra može godišnje da se uštedi, kaže Boban Ostojić, odgovarajući na jedno od najvažnijih pitanja u vezi sa poslom vozača.

Da li je bilo kazni i susreta s policijom?

– Imao sam jedan kontakt samo. Ja sam napravio grešku i parkirao se na pogrešno parking mesto. Morao sam da pomerim kamion i prekršio pauzu. Kasnije pri kontroli tahografa policija je uvidela prekršaj, međutim objasnio sam policiji šta je bio problem i izašli su mi u susret i pustili me bez kazne – kaže Jovan.

Da li je moguće obilaziti gradove i prirodu za vreme vikend pauza? 

– Svaki momenat sam koristio za obilazak. Imao sam jedan trotinet koji mi je pomagao da brže stignem od parkinga do prvog grada koji sam obilazio. Obišao sam u Bolcanu muzej Mesnera – najpoznatijeg alpiniste. Imao sam vikend pauzu u Stockholmu takođe – kaže Zvonko.

Gde se najviše vozi?

– Vozili smo najviše Austriju, Nemačku, Holandiju i najdalje do Belgije, mesto Jabeka – kaže Jovan.

Ko razmišlja da počne da se bavi vožnjom kamiona u Evropi, mnogo informacija može da sazna na veb sajtu FRIGO BRIGADA.

Tu je detaljno opisana procedura do posla, kao i na šta treba obratiti pažnju i kako izbeći skupe greške. Takođe, za pomoć oko zaposlenja zainteresovani mogu kontaktirati Vasilija na broj 060 33 11 730.

Da li je posao teži ili lakši nego što se misli u početku?

– Iskreno, kakve sam ja sve poslove radio u životu, ovo mi dođe više kao odmor. Koordinatori zavise od nas i mi zavisimo od njih. Uzajamna podrška mora da postoji. Zasada je sve u redu – zaključuje Zoran Jovanović.

Evropi danas nedostaje oko 400.000 vozača kamiona. Najveći je nedostatak vozača hladnjača – oni su među najvažnijim prevoznicima, jer svakodnevno transportuju hranu. Zanimljivo je da se sve više žena u poslednje vreme odlučuje da voze kamion zajedno sa svojim muževima u duploj posadi i na taj način zarade dve visoke plate mesečno.