Vozio u vreme zabrane – i to sa očevom karticom

Vožnja sa dve kartice, kao što smo već apsolvirali, nije dozvoljena čak ni ako imate dvojno državljanstvo, a nije ni ako ste u srodstvu sa vlasnikom druge kartice. Ok, malo se šalimo, ali upravo ovo pokušao je jedan poljski vozač kamiona, koji je uhvaćen kako upravlja vozilom za vreme zabrane i to koristeći – očevu karticu.

U subotu (16. jula), na Južnom obilaznom put Radoma, obeležena patrola ITD zaustavila je poljski kamion i uputila ga je na pregled. Vozač – koji je istovremeno i vlasnik prevozničke firme, prevozio je trgovinsko-uslužni paviljon iz okoline Radoma do obližnje Vježbice.

Prevoz je obavljen u periodu praznične zabrane saobraćaja za teška teretna vozila preko 12 tona, iako se na pomenuti teret ne odnose izuzeća od zabrane. Osim toga, kada je vozač zaustavljen, inspektori su utvrdili i da u tahografu nije njegova kartica – već kartica njegovog oca.

Oba dokumenta su oduzeta, na period od 3 meseca. Ovo nije kraj posledicama – protiv prevoznika će biti pokrenut upravni postupak za sve utvrđene prekršaje i preti mu i novčana kazna, saopštio je ITD.