Waberer’s zapošljava još stranih VOZAČA

Mađarska kompanija Waberer’s ostvarila je prihod od 150 miliona evra u drugom kvartalu 2021. – 29,8% više u odnosu na isti period prošle godine. Uprava je saopštila da su ovi rezultati nastavak pozitivnog trenda, koji je započeo u drugoj polovini 2020.

Rezultati u prvom i drugom kvartalu pokazuju da je kompanija u 2021. ostvarila ukupan prihod od 292,3 miliona evra.Ta cifra, ipak, pokazuje mnogo skromniji međugodošnji rast – svega 1% u odnosu na uporedni period u 2020. Međutim, važno je napomenuti da je flota kompanije sada 44% manja.

Podaci sa početka godine

Kada je reč o zaradi pre odbijanja kamata i poreza, kompanija je u prvih 6 meseci 2021. zaradila 12,2 miliona evra, što je značajno poboljšanje u odnosu na gubitke ostvarene godinu ranije. Zahvaljujući tome, Waberer’s je smanjio svoje dugove za više od 63 miliona evra (u odnosu na 2020).

U saopštenju se navodi i da rukovodstvo kompanije Waberer’s veruje da će novi operativni model poslovanja nastaviti da daje dobre rezultate.

Osim toga, kompanija je potvrdila svoju nameru da zaposli nove vozače iz zemalja koje se graniče sa Mađarskom.

– Kao rezultat globalno rastuće potražnje za radnom snagom, moramo ponovo posvetiti posebnu pažnju održavanju potrebne veličine baze vozača, neophodne za naše operacije. To uključuje traženje kolega iz susednih zemalja, za otvorena radna mesta vozača, kako bismo omogućili neometano pružanje usluga za klijente – navodi mađarska firma.

Saopštenje kompanije Waberer’s možete pogledati OVDE.