Zatvorena dva velika parkirališta za kamione u Francuskoj

Dva parkinga za kamione, na ključnim rutama u Francuskoj, biće zatvorena tokom naredna dva meseca. Kako prenosi trans.info, od 9. aprila zatvoreno je parkiralište Saint-Laurent (opština Steenvoorde) smešteno na A25 u smeru Lille-Dunkirk, kao i parkiralište za kamione Grande-Sinthe na A16 u smeru Dunkerkue-Calais.

Obe parking zone zatvorene su zbog „problema sa migrantima“.

Ovo nije prva odluka ovog tipa u Evropi. Krajem 2019. godine belgijske vlasti preduzele su sličnu akciju na parkiralištu Amoudries na E42 (autoput A15) prema Monsu, koje je iz istog razloga bilo zatvoreno na mesec dana. Osim toga, belgijske vlasti uvodile su i ograničenja za korišćenje parkirališta, te su tako pojedina bila dostupna samo tokom dana – ovakav slučaj, recimo, dogodio se u parking zoni Bettincourt na ruti E40/A3 prema Briselu.

Francuzi su takođe ranije uvodili takva ograničenja. Tokom zime 2019, uvedena je zabrana noćnog parkiranja na Sarthe Sarge Le Mans Nord na A11 prema Parizu.

Izvor: trans.info 

Pratite naš sajt, sekciju DRUMSKI TRANSPORT kako biste bili u toku sa novostima iz vaše oblasti poslovanja. Najlakše je i najefikasnije da se priključite našoj VIBER ZAJEDNICI.