Skladište kompanije “Henkel Srbija” u skladu sa standardom SRPS EN 15635:2011

henkel_191213Kompanija STAMH d.o.o. iz Novog Sada je izvršila periodičnu inspekciju regalne konstrukcije u skladištu gotovih proizvoda, kao i u proizvodnom pogonu kompanije “Henkel Srbija” u Kruševcu, u skladu sa standardom SRPS EN 15635:2011. Zaposleni u kompaniji STAMH d.o.o. su sertifikovani od strane nemačke kompanije DIEMER Ingenierurburo GmbH za provere ovog standarda. U okviru standarda daje se preporuka da se periodični pregledi paletnih regala izvrše najmanje jednom godišnje.

Periodična inspekcija obuhvata proveru stepena oštećenja elemenata regalne konstrukcije nakon čega se ključni elementi na osnovu oštećenja svrstavaju u, standardom propisane, zone rizika. Prilikom ispitivanja u kompaniji “Henkel Srbija” zaključeno je da ova kompanija strogo poštuje smernice koje daje SRPS EN 15635:2011 u cilju bezbednog izvođenja operacija u regalnim skladištima na lokaciji u Kruševcu.

Kompanija STAMH je već 20 godina aktivna u regionu centralne, južne i istočne Evrope: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Mađarska, Makedonia, Poljska, Rumunija i Ruska Federacija. Kao inženjering firma, specijalizovana je za rešenja skladištenja i upravljanja materijalima. Aktivnosti kompanije su dizajn skladišta i skladišnih rešenja, isporuka, montaža i servis i ispitivanje klasičnih i kompleksnih sistema za skladištenje. Do sada je uspešno realizovala preko 1500 klasičnih i automatizovanih rešenja za skladištenje. U kompaniji radi više od 60 ljudi, od kojih je 22 sa inženjerskim obrazovanjem.

Izvor: Časopis Logistika i Transport