Kompanija “Jetoil Srbija” u skladište naftnih derivata u Smederevu uložila 10 mil EUR

Ilustracija sa kompanijskog sajta (Foto:jetoil.gr)
Ilustracija sa kompanijskog sajta (Foto:jetoil.gr)

Kompanija “Jetoil Srbija” u skladište naftnih derivata u Smederevu uložila 10 mil EUR ompanija “Jetoil Srbija” otvorila je danas u Smederevu najsavremenije skladište za naftne derivate, kapaciteta 25 miliona litara, u koje je uloženo više od 10 mil EUR.

Generalni direktor kompanije “Jetoil Srbija” i izvršni direktor “Mamidakis grupe”, Džordž Stasis, rekao je da “izgrađeni terminal u Smederevu predstavlja dragulj u regionu”. On je najavio i nastavak radova, kako bi bili izgrađeni kapaciteti za skladištenje još 25 miliona litara naftnih derivata.

Novoizgrađeni terminal u Smederevu je, kako kaže, veoma savremen, jedan je od najboljih u Srbiji, koji po karakteristikama može da se takmiči sa svim terminalima u Evropi.

Stasis je naglasio da je nakon završene prve faze izgradnje terminala u stalni radni odnos primljeno 20 ljudi iz Smedereva, dok će još 50 njih dobiti posao u drugoj fazi.

On je apelovao na rukovodstvo “Železnica Srbije” da ubrzaju proces povezivanja ovog terminala sa kolosekom železnice, jer, kako je rekao, to je ključno, ne samo za ovu investiciju već i za sve ostale u Smederevu. Terminal “Jetoil”-a u Smederevu je trenutno povezan preko Dunava, a još se čeka njegovo povezivanje putem železnice.

Projekat je finansiran 70% stranim, a 30% domaćim kapitalom.

– Većinski vlasnik kompanije “Jetoil Srbija” je, sa 50,5%, grčka firma “Mamidoil – Jetoil Hellenic”, “Nafta” AD Beograd ima 30% vlasništva, a udeo od skoro 20% ima i švajcarska kompanija “Mitan Handels” – objašnjava Stasis.

Predsednik upravnog odbora “Nafte” AD Beograd i predsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković, rekao je da je ova investicija jedan od svetlih primera na koji način u Srbiji treba ulagati, s obzirom da je “Nafta” AD Beograd, odričući se profita tokom 10 godina, učestvovala bez kredita u ovoj investiciji.

– Ovo je odličan primer kako domaća kompanija sa strateškm partnerima može da ostvari najbolje rezultate, a da pri tome ne uđe u makaze kredita – kaže Atanacković.