“Ralu Logistika” kupila 30 “Mercedes” kamiona

Foto: ralulogistics.com
Foto: ralulogistics.com

Ralu Logistika”, vodeći nezavisni pružalac integrisane logističke usluge u Hrvatskoj i regionu, preuzela je 30 kamiona marke “Mercedes-Benz“, opremljenih najsavremenijim izoliranim komorama francuskog proizvođača “Lamberet SASa” i rashladnim uređajima američkog proizvođača “Carrier Transicolda“.

Reč je o investiciji ukupne vrednosti od 20 miliona kuna i prvoj isporuci od ukupno 100 dogovorenih dostavnih kamiona kojima će “Ralu Logistika” unaprediti kvalitet svojih usluga i dodatno osnažiti svoju poziciju na tržištu.

Sopstvena flota vozila “Ralu Logistike” broji preko 200 vozila, kojima se roba svakodnevno prevozi u međunarodnom transportu i dostavlja na više od 6.000 lokacija širom Hrvatske.

U “Mercedes-Benzovim” kamionima modela “Atego” automatizirani su menjači najnovije generacije Mercedes PowerShift sa šest brzina, dok je šasija najveće dopuštene mase 12 tona opremljena Daimlerovim sistemom Eco Support za automatsku ocenu vozača i njegovih performansi vezano uz način vožnje, potrošnju i optimalno korištenje vozila.

Nova vozila u mogućnosti su da održavaju robu na svim željenim temperaturama u rasponu od -30 do +30 °C zahvaljujući rashladnim uređajima serije Supra koje proizvodi američki proizvođač “Carrier Transicold”.

Isporuka novih vozila nastavak je kontinuiranog povećanja voznog parka “Ralu Logistike”, nakon što je kompanija u 2014. godini nabavila 100 tegljača. Značajan iskorak u poslovanju, kompanija pokazuje širenjem delovanja u Hrvatskoj, kroz skoro otvorenje visokoregalnog cross-dock skladišta s tri  hlađene komore na -25 °C i četiri utovarno-istovarne rampe u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, kao i radom kroz skladišta u Osijeku i Splitu.

Jačanje logističkog kapaciteta u regionu nastavlja se otvorenjem logističko-distributivnog centra u maju  ove godine u poslovnoj zoni u Ugrinovcima pored Beograda, sa skladištem pod kontrolisanim temperaturnim uslovima površine 8.000 m2 i pripadajućim zemljištem od 75.000 m2.

Podeli na društvenim mrežama: