Austrijski “Rail Cargo Logistics” pojačava prisustvo u Jugoistočnoj Evropi

Foto: oebb
Foto: oebb

Austrijski “Rail Cargo Logistics” je pre nekoliko dana od kompanije “Intereuropa” otkupio 24% udela u kompaniji “Intereuropa FLG”. Tako su Austrijanci došli do vlasničkog udela od 74%.

Prema prvobitnim planovima, u “Intereuropi” su razmatrali prodaju svog celog udela, odnosno 50% “Intereurope FLG”. Ipak, zbog uticaja na njihovo poslovanje odlučili su da zadrže kontrolni udeo, pišu slovenački mediji.

Polovični vlasnički udeo Austrijanci su u “Intereuropi FLG” kupili još 2006. godine, samo nekoliko meseci nakon formiranja kompanije. I dok podaci o poslovanju za prošlu godinu nisu poznati, “Intereuropa FLTG” je 2015. godine ostvarila 11 mil EUR prihoda od prodaje i 68.000 EUR čiste dobiti.

Inače, “Rail Cargo Logistics”  je na ovim prostorima prisutan u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.  Klijentima nudi usluge u svim područjima prevoza, a u fokusu je železnica. U ponudi je, takođe, kamionski, brodski, avionski i intermodalni transport kao i mogućnost skladištenja.

“Rail Cargo Group”, koji posluje u sastavu grupacije ÖBB,  raspolaže s logističkom mrežom u više od 50 kancelarija između Severnog, Crnog  i Sredozemnog mora.