Dragan Čigoja, direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija – Osim trgovine, donosimo inovacije i u lancu snabdevanja

Trgovinska kompanija Lidl donela je na naše tržište veliki broj inovacija u oblasti maloprodaje. Takav pristup poslovanju ne odnosi se samo na usluge krajnjim potrošačima, već i na celokupan lanac snabdevanja. Nedavno je kompanija počela izgradnju drugog logističkog centra u našoj zemlji, a nas je zanimalo kako će novi kompleks izgledati, kao i da čitaocima PlutonLogistics platforme predstavimo na koji način je organizovana logistika u ovom velikom internacionalnom maloprodajnom lancu.

O tome u intervjuu za PlutonLogistics govori Dragan Čigoja, direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija.

PL: Nedavno ste počeli izgradnju novog logističkog objekta u Srbiji. Možete li nam dati više informacija o ovom projektu?

Naš novi logistički centar u Lapovu prostiraće se na 57.000 kvadrata uz sam autoput i imaće kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mesta sa 5 temperaturnih režima i 130 utovarnih i istovarnih rampi.

Na izgradnji su angažovane domaće firme, a od samog početka poštujemo najviše standarde održive gradnje – kroz korišćenje održivih građevinskih materijala, efikasniju upotrebu vode i energije i pružanje boljih uslova za rad. Takođe, posebno vodimo računa o ekološkim aspektima, a u prilog tome govori i činjenica da će na krovu našeg novog logističkog centra biti postavljeni solarani paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdevati energijom. Povodom otvaranja novog logističkog centra, zaposlićemo oko 250 novih kolega koje očekuje moderno radno okruženje, adekvatna naknada i srdačna radna atmosfera.

PL: Izgradnjom novog objekta, koliki će biti vaši ukupni logistički kapaciteti u Srbiji?

– Pre dve godine, u junu 2018. godine, otvorili smo naš prvi logistički centar u Novoj Pazovi koji se prostire na više od 45.000 kvadratnih metara i ima kapacitet za skladištenje više od 30.000 paletnih mesta. Otvaranjem novih prodavnica tokom ovih godina, kao i jačanjem odnosa poverenja sa našim potrošačima, pojavila se i potreba za još jednim logističkim centrom. Vrednost investicije u Lapovu je oko 70 miliona evra. On će od jeseni naredne godine snadbevati Lidl prodavnice širom Centralne i Južne Srbije, osiguravajući da na policama uvek budu dostupni proizvodi iz našeg pažljivo odabranog asortimana.

PL: Lidl je doneo velike inovacije u oblasti maloprodaje u Srbiji. Da li se te inovacije odnose i na lanac snabdevanja? Na koji način ste standarde grupacije primenili i prilagodili lokalnom tržištu?

– Lidl kao kompanija teži inovacijama u svakom aspektu poslovanja, uključujući i lanac snabdevanja. Pozadinski procesi u Lidlu, koji za rezultat imaju sveže i kvalitetne proizvode u rafovima, su svakako ključni u našem poslovanju. Time smo ostvarili prilagodljivost lokalnom tržištu, a naši dobavljači proizvoda i usluga mogu da računaju na Lidl kao stabilnog aktera na tržištu. Imajući u vidu da smo prisutni na velikom broju tržišta, smatramo da je ključno da sopstvene standarde uklopimo u privrednu klimu i socijalni i tržišni kontekst.  Tu su pre svega zaslužni naši zaposleni i interni procesi koji rade na tome da se Lidlov pažljivo odabran asortiman povezuje sa domaćim proizvodima i da bude sinonim za kvalitet, pouzdanost i poverenje.

Još jedna od specifičnosti Lidl poslovanja je da dobavljači ne isporučuju robu direktno u prodavnice, već je dostavljaju u centralno skladište, gde se sprovodi detaljna kontrola isporučene robe. To znači da se na samom prijemu robe u lager vrši dodatna kontrola, kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih karakteristika isporučenih proizvoda, kao što su temperatura, kalibar, slatkoća proizvoda, sadržaj soka u citrusima…

I sve to pre nego što proizvodi stignu na police Lidl prodavnica, u cilju da našim potrošačima ponudimo proizvode koje karakteriše najbolji odnos cene i kvaliteta.

PL: Koji su ključni resursi u sektoru lanca snabdevanja?

– Ključni resurs u svakom lancu, pa samim tim i lancu snabdevanja, su ljudi. Mi imamo jedinstveni cilj, koji prelazi granice timova, sektora ili pozicija. Pre svega negujemo fer odnos, otvorenu i direktnu komunikaciju i na taj način obezbeđujemo srdačnu i toplu radnu atmosferu. Sa ovako motivisanim Lidl timom, imamo najdragoceniji resurs u lancu.

PL: Korona virus je imao ogroman uticaj i na lance snabdevanja. Mnoge stvari su se iz korena promenile. Koji su vodeći izazovi u lancu snabdevanja danas? Kako odgovoriti na njih?

– Kada govorimo o uticaju pandemije korona virusa, ne možemo da ne kažemo da je i naša grana osetila velike poremećaje, ali Lidl, kao društveno odgovorna kompanija, u ovim vanrednim situacijama ume da postavi prioritete. Naša misija u ovim izmenjenim okolnostima, bila je pre svega da potrošačima pružimo osećaj sigurnosti tako što će rafovi naših prodavnica biti uvek popunjeni i porodice u Srbiji snabdevene.

Jedan od vodećih izazova u doba pandemije bila je distribucija, kao i transport, gde su nam partnerski odnosi bili od ključne važnosti. Svi u lancu snabdevanja su uložili izvanredni napor u reorganizaciju, a posebno smo zahvalni i našim zaposlenima. Takav pristup doveo je do toga da prevaziđemo ove izazove i zadovoljimo potrebe naših potrošača u čak 32 grada širom Srbije.

PL: Da li Lidl planira otvaranje online prodaje u Srbiji?

– Činjenica da je kompanija Lidl Srbija jedini diskont u zemlji, čini je posebnom i samim tim drugačijom od svih. Tradicionalna trgovina je nešto što karakteriše naš diskont, a mi za cilj imamo da negujemo tu tradiciju i nastavimo da pružamo našim potrošačima jedinstveno iskustvo kupovine, koje odlikuje prostran parking, veliki izbor i brza kupovina u svim Lidl prodavnicama širom Srbije.