Nikola Vasiljević, izvršni direktor M&M Transport i Logistics – Kvalitet usluge, posvećenost klijentima i konkurentni uslovi su naše ključne prednosti

Nedavno je u Srbiju stigla još jedna internacionalna logistička kompanija. Nemački M&M Militzer&Münch International Holding AG je osnovan daleke 1880. godine sa višedecenijskim iskustvom u oblasti transporta i logistike, sa preko 2.100 zaposlenih na više od 100 lokacija u 27 zemalja. U našoj zemlji su u oktobru pokrenuli zajedničko ulaganje sa srpskom logističkom firmom Invictus.

O novoosnovanoj kompaniji M&M Militzer&Münich Transport&Logistics d.o.o. Srbija, uslugama koje pružaju i planovima za naredni period za PlutonLogistics govori Nikola Vasiljević, izvršni direktor.

PL: Koji su bili razlozi kompanije Militzer &Мünch da pokrene poslovanje u Srbiji?

– Imajući u vidu veliki broj greenfield investicija koje dolaze iz Nemačke i da su to uglavnom fabrike iz autoindustrije, očekivano je bilo i kretanje nemačkih logističkih kuća ka novim lokacijama proizvodnih pogona svojih nacionalnih kompanija i osvajanja novih tržišta, što svakako Srbija za njih  jeste. Stoga, prirodan je bio i ulazak jedne od najvećih nemačkih logističkih kuća na naše tržište.

PL: U našoj zemlji je osnovana M&M Militzer & Münch Transport & Logistics kao zajedničko ulaganje sa srpskom logističkom firmom Invictus. Recite nam nešto više o novoosnovanoj firmi.

– M&M Militzer&Münich Transport&Logistics d.o.o. Srbija je „joint venture“ kompanija, udružena sa domaćom logističkom firmom Invictus system d.o.o. Nova firma je počela da radi  u oktobru 2019. godine sa sedištem u Dobanovcima i sa 60 zaposlenih na 2 lokacije –  Beograd i Leskovac.
Raspolažemo sa 500 m2 kancelarijskog prostora i 1.000 m2 magacinskog prostora sa carinskim i komercijalnim delom. Takođe, u procesu smo izgradnje 12.000 m2 magacinskog prostora, gde će prva faza izgradnje 6.000 m2 magacinskog prostora zajedno sa 1.200 m2 kancelarijskog prostora biti završena u maju/junu 2020. godine. Iako je firma nedavno ušla na tržište, zahvaljujući podršci matične filijale i iskustvu kolega, M&M Srbija nudi sve usluge iz oblasti transporta i logistike – drumski transport, avio transport, pomorski transport, carinjenje i skladištenje robe.

PL: Na domaćem tržištu je velika konkurencija. Gde vidite svoju šansu? Koje su vaše prednosti?

– Kao što sam već napomenuo, suočavamo se sa velikim brojem greenfield investicija. Svaka od kompanija dolazi iz zemlje gde im je pružana usluga najvišeg kvaliteta i naš potencijal i prednost naspram konkurencije vidimo u tome što novim kompanijama, zahvaljujući punoj podršci, razgranatoj mreži M&M filijala i ekspertima sa višegodišnjim iskustvom u međunarodnim logističkim kućama na teritoriji Srbije, možemo pružiti uslugu na koju su navikli u svojim matičnim zemljama i učiniti im da se osećaju kao kod svoje kuće.
Posvećenost klijentu, precizne informacije, kvalitet usluge na visokom nivou i konkurentni uslovi biće naše ključne vrednosti i prednosti.

PL: Koje klijente očekujete?

– Pre svega bih želeo da istaknem da je svaki klijent dobrodošao i da sa posebnom pažnjom pristupamo izradi ponude i usluge koja odgovora klijentovim zahtevima. Takođe , za nas je fokus autoindustrija koja je već zastupljena na tržištu Srbije, kao i ostale industrije kao što su tekstilna, farmaceutska, prehrambena i mnoge druge.

PL: Kakvu saradnju ćete napraviti sa prevozničkim firmama?

– Imajući u vidu da logistički provajderi, kao i mi, tesno sarađuju sa prevozničkim firmama naš cilj je dobra i pouzdana saradnja sa prevozničkim firmama. Oni su neraskidiv deo poslovanja i svakako da  saradnji sa njima pristupamo sa izuzetnom pažnjom i međusobnim uvažavanjem. Što se M&M tiče, u našem portfoliju se nalazi veliki broj prevozničkih kuća koje ekskluzivno rade samo sa našom kompanijom, što omogućava pouzdan servis u svakom trenutku za naše klijente.

PL: Najavili ste fokus na drumski transport. Koji sektori će se dalje razvijati?

– Svakako da nam je fokus drumski transport, a pre svega puni utovari, dotovari i zbirni transport. Moram da napomenem da trenutno uspostavljamo nove zbirne linije, gde ćemo u najkraćem mogućem roku krenuti sa afirmacijom, kako bismo tržištu ponudili odlične uslove i kratke rokove isporuke.
Pored toga, pružamo usluge avio transporta redovne/čarter usluge, pomorskog transporta – puni kontejnerski utovari FCL, dotovari LCL, logistike, carinjenja, skladištenja i savetovanja.

PL: Kakvi su vam dugoročni planovi?

– Dugoročan plan nam je širenje zbirne međunarodne mreže, imajući u vidu da smo deo CargoLine-a, ulaganje u nacionalnu distribuciju, magacinski prostor, pokrivanje svih usluga iz oblasti transporta i logistike, kao i preuzimanje liderske pozicije na tržištu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.