O privrednim izazovima tokom korona krize: Jens Bjorn Andersen, DSV Panalpina

DSV je otvoren za poslovanje uprkos situaciji koju je prouzrokovao covid-19. Održavamo lance snabdevanja, iako su određeni poremećaji neizbežni, kaže Jens Bjorn Andersen, generalni direktor danske transportno-logističke kompanije DSV Panalpina A/S.

– Tamo gde se pojave problemi, naši timovi sarađuju sa prevoznicima i dobavljačima kako bi pronašli alternative. To se intenzivno dešava sa avionskim prevozom, gde je smanjenje putničkih letova znatno smanjilo teretni kapacitet. Nudimo jedinstvena rešenja putem mreže vazduhoplovnih čartera sa uslugama između SAD-a i Kine i Severne i Latinske Amerike i Evrope.

Iako dešavanja tokom proteklih meseci pokazuju da je teško davati bilo kakve prognoze, kompanija DSV Panalpina već je stekla mnogo iskustva, koje sada koristi u zemljama koje su trenutno pogođene i u kojima su prisutni zastoji, navodi.

– Kao jedan od najvećih pružalaca usluga prevoza, imamo mogućnost da obezbedimo dodatne kapacitete i preusmerimo teretni promet, kako bismo se izborili sa poteškoćama. Nudimo alternative uobičajenim rešenjima za vazdušni, morski, železnički i drumski saobraćaj koje klijentima mogu pomoći da ublaže uticaj covid-19 na lanac snabdevanja.

Tekst posvećen poslovanju DSV Panalpina tokom pandemije korona virusa u celosti možete pročitati na sajtu kompanije dsv.com.

Foto: DSV (news.dsv.com)