O privrednim izazovima tokom korona krize: Vincent Clerc, Maersk

Dok uticaj krize počinje da se oseća u poslovanju svih kompanija, Maersk je i dalje odlučan da podrži svoje klijente i preduzimamo sve potrebne mere kako bi naši brodovi plovili, luke poslovale i globalna trgovina funkcionisala, istakao je Vincent Clerc, generalni direktor sektora Ocean and Logistics u kompaniji Maersk, u poslednjem obraćanju posvećenom izazovima poslovanja u doba pandemije covid-19.

Kako navodi, kompanija Maersk čini sve što je moguće kako bi se iznašla rešenja koja klijentima omogućavaju da se nose s poremećajima na tržištu. U odgovoru na novonastale promene, akcenat je stavljen i na pravovremeno savetovanje kupaca, kako bi im što pre bilo omogućeno da se prilagode okolnostima.

– Brodovi plove, luke rade, intermodalni transport funkcioniše. Međutim, svi se suočavamo sa ograničenjima koja su izvan naše kontrole, poput nedostatka radne snage zbog karantinskih mera, koje ponekad mogu dovesti i do zastoja. Zbog toga uvek ohrabrujemo klijente da nam se obrate kako bismo im pomogli u iznalaženju alternativnih rešenja, kako bismo, recimo, sprečili stajanje robe u luci ili zadržavanje kontejnera – rekao je Vincent Clerc, savetujući klijente da prate i posebnu stranicu maersk.com/stai-ahead.

– Da bismo se na najbolji način izborili sa krizom covid-19, važno je da nastavimo blisku saradnju i da sve strane uključene u lanac snabdvanja, od terminala do vlasnika tereta, nastave da razvijaju partnerstvo i kooperativnost.

Vincent Clerc od početka krize redovno se javno obraća klijentima i partnerima, a poslednji objavljen tekst možete pročitati na kompanijskom sajtu. 

Foto: maersk.com

Podeli na društvenim mrežama: