Vladimir Milosavljević, direktor operacija Militzer & Munch Srbija – Nastavljamo intenzivni razvoj skladišnih kapaciteta i e-commerce usluga

Prošle su pune tri godine kako je Militzer & Мunch pokrenuo poslovanje u Srbiji kao joint venture kompanija udružena sa domaćom logističkom firmom Invictus system d.o.o.  Za ovo izuzetno kratko vreme, a usred svih globalnih prilika i neprilika, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate – od investicije u logistički centar, otvaranja regionalnih kancelarija, pokretanja kurirske službe, do ulaganja u održiva energetska rešenja.

Imali smo čast da razgovaramo sa Vladimirom Milosavljevićem, direktorom operacija u kompaniji Militzer & Munch Srbija. U velikom intervjuu za PlutonLogistics, Milosavljević govori o svim aktuelnim projektima kompanije, situaciji u globalnim lancima snabdevanja, nedostatku radne snage, novim investicijama i ekološkim rešenjima.

– Iako veoma izazovna, ova godina je potvrdila da su fleksibilnost i brzina u donošenju odluka u industriji transporta i logistike od velikog značaja. Početak godine je, kao i svima, bio veoma nepredvidiv. Bez obzira na takve okolnosti, uspeli smo da zadržimo trend rasta  iz prethodnih godina, da više vremena i prostora posvetimo samoj organizaciji i ljudima koji su nosioci takvog rasta i da ujedno nastavimo sa odličnim operativnim i finansijskim performansama. Važni projekti koje bismo izdvojili tokom ove godine su značajno proširenje skladišnih-distributivnih kapaciteta, ulaganje u energetsku efikasnost i automatizaciju skladišnih operacija – kaže na početku razgovora Milosavljević.

PL: Recite nam nešto više o vašem regionalnom širenju. U kojim zemljama ste otvorili predstavništva? Kako ste zadovoljni postignutim rezultatima tih kompanija?

– Regionalno povezivanje tržišta veoma je značajno, pogotovo što se saradnja sa zemljama iż regiona poslednjih godina podiže na mnogo viši nivo nego u prethodnom periodu. Vođeni time shvatili smo da je regionalno prisustvo obavezno, pogotovo za klijente sa kojima već sarađujemo u Srbiji, kako bismo omogućili nesmetanu dopremu robe do krajnjih kupaca kroz redovni zbirni servis koji pružamo. Vredno radimo na razvoju domaćeg tržišta, ali i aktivno širimo našu mrežu na Balkanu. Što se ovog regiona tiče, nas fokus je na carinskim zemljama, koje nisu deo EU, a to su Bosna i Hercegovina, Crna Gora gde već imamo uspostavljene operacije i Albanija i Makedonija koji su u procesu otvaranja. Kompanija Militzer & Munch ima prilično jaku tržišnu poziciju u Bugarskoj i Grčkoj, na centrali u Beogradu je da pokrije ostatak zemalja gde do sada M&M nije bio prisutan u formi pravnog lica. Snažnu podršku, prodajnu i operativnu, svim regionalnim centrima, konstantno pruža centrala u Beogradu i tako će biti i ubuduće.

PL: Među prvim logističkim kompanijama u Srbiji ste shvatili koliko je automatizacija skladišta važna. Recite nam kako funkcionišu vaša skladišta? Koja napredna rešenja nudite?

– Rast u industriji e-trgovine i sve veća potreba za efikasnim skladištenjem i upravljanjem zalihama, kao i smanjenjem troškova operacija, sa jedne strane, i nedostatak kvalifikovane radne snage u skladišnim centrima sa druge, podstiču rast investicija u automatizaciju skladišta. Prepoznali smo potrebu za ovakvom vrstom investicije, gde smo pored podizanja produktivnosti i tačnosti u isporukama, otvorili prostor da sa manje angažovanih ljudi obavljamo veći deo komplesnog operativnog posla.

Sortir mašina, konveri i liftovi, daju jednu novu eru skladišnog poslovanja.

Nagrada za vrhunski logistički projekat godine 2021. u saradnji sa našim partnerima iz preduzeća Trasing d.o.o., samo je potvrda takve odluke. Svakako, ovde se nećemo zaustaviti kad je automatizacija u pitanju, vćc razmatramo nova rešenja, pre svega u e-commerce sektoru.

PL: S obzirom na velike promene u lancima snabdevanja, kada se kompanije zbog neizvesnog tranzitnog vremena i sve većih cena transporta odlučuju za lagerovanje robe, da li postoji veća potražnja za skladištenjem? Koji su vaši skladišni kapaciteti?

– Savremeno poslovno okruženje zahteva tačnost i preciznost lanca snabdevanja. Na žalost, svedoci smo da u poslednje vreme pod uticajem više faktora to nije moguće. Iz toga razloga u poslednjih godinu dana izrazito je povećana tražnja za skladišnim kapacitetima, nevezano za industriju – Retail, Automotive, FMCG.

M&M Srbija trenutno poseduje 35.000 m2 visokoregalnih skladista i 3.000m2 cross dock zone. U konstantnom smo rastu u segmentu skladištenja i skladišnih operacija.

PL: Kako se borite sa nedostatkom radne snage?

– Trenutno imamo trend da potražnja za kvalifikovanom radnom snagom nadmašuje ponudu. Možemo sa sigurnošću reći da nedostatak kvalifikovane radne snage ima ogroman uticaj na dalji rast kompanija u Srbiji i regionu. Svakako, radeći u takvom okruženju ni mi nismo u boljoj situaciji i može se reći da vodimo dnevnu borbu kako zadržati ili dovesti novog kvalitetnog radnika, bez obzira na profil ili buduću ulogu u kompaniji.

Pod pritiskom rasta, na prvom mestu skladišnih operacija, bili smo primorani da se okrenemo alternativnim izvorima radne snage, pa smo pod pritiskom posla pokrenuli projekat „uvoza“ skladišnih radnika, što se pokazalo veoma dobro. Svakako to zahteva sinergiju, dodatnu edukaciju i ozbiljan rad više sektora u okviru kompanije. Kada je reč o globalnom problemu radne snage, možemo očekivati da će rast plata biti ubrzan, kao rezultat sadašnjeg rasta inflacije i zaoštravanja tržišta rada. Da bi se ovaj problem nedostatka kako tako doveo u red, potrebne su incijative, kontinuirani rast i razvoj postojećih kadrova. Treninzi na radnom mestu mogu biti jedno od rešenja kad se pojavi potreba za novim veštinama usled razvoja. Važan izvor budućih kadrova su učenici, te su bliža saradnja sa školama i univerzitetima neke od metoda da se dođe do kvalitetne radne snage u budućnosti.

PL: Pioniri ste i u „zelenoj logistici“. Koliko kompanija ulaže u nova održiva rešenja?

– Fokus M&M u Srbiji je saradnja sa velikim multinacionalnim kompanijama koje imaju jasno definisanu strategiju zaštite životne sredine. Konstantno unapređujemo naše usluge i po posebnim zahtevima klijentima nudimo transport robe „zelenim kamionima“ sa smanjenom emisijom CO2 ili intermodalnim prevozom putem železnice.

Posle investicije u solarnu elektranu, koristeći prirodni resurs, plan je da neka od sledećih „zelenih investicija“ bude u vozni park na električni pogon, kao i nabavka električnih dostavnih vozila za našu kurirsku službu M&M Express.

PL: Početkom godine ušli ste u još jedan segment M&M Epress-kurirska dostava. Koja su vaša iskustva u ovom kratkom vremenskom periodu?

– Ušavši u segment e-commerce skladišnog poslovanja, lagerovanje, pripremu i pakovanje proizvoda za naše kupce, nedostajao nam je finalni segment isporuke krajnim kupcima, kako bi ceo proces držali pod svojom kontrolom. I pored velikog broja kurirskih službi na tržištu Srbije, videli smo priliku da uz kvalitetan pristup, jasno definisane ciljeve, sa ljudima koji imaju iskustva i kompentencije, izgradimo „premium brend“ čiji kvalitet usluge neće biti merljiv sa ostalim kurirskim službama. Korisnici M&M Express kurirske službe mogu da očekuju jedan novi, krajnje profesionalni pristup, kakav dosada krajnji korisnici nisu imali prilike da koriste. Zasada isporuke radimo na teritoriji Beograda, Novog Sada i Niša, sa krajnjim ciljem prisutnosti na teritoriji cele Srbije, sa uslugom najvišeg nivoa.

PL: Koji su planovi kompanije za naredni period?

– Trenutno smo u periodu kada je veoma teško planirati. Kao i svaka ozbiljna kompanija imamo dugoročan plan razvoja poslovanja u Srbiji i regionu i sigurno ćemo se držati zadatih ciljeva, koliko nam okolnosti, na koje ne možemo uticati, budu dozvolile. Želimo da izgradimo profesionalnu kompaniju, regionalno prisutnu, koja će pratiti tehnološki razvoj u svim segmentima poslovanja. Zasada smo na dobrom putu.

PL: Veliki su izazovi u lancima snabdevanja, dugo i neizvesno tranzitno vreme, visoke cene, nedostatak kontejnera, loša železnička infrastruktura… Po vašem mišljenju da li i kada možemo očekivati stabilizaciju? Lanci snabdevanja se već menjaju, kako će se oni transformisati u budućnosti?

– Svakoj industriji je potrebna stabilnost u poslovanju, pa tako i u industriji u kojoj mi poslujemo. Svaki globalni poremećaj industrija transporta i logistike prva oseti, ali što je izuzetno važno, poslednja je u lancu koja potencijalno može stati. Svedoci smo da u prethodnom periodu, posebno kada govorimo o pomorskom prevozu, imamo izuzetan skok cena usluge, koji je dijametralno suprotan servisu koji se pružao. Kako su rasle cene, imamo utisak da je rastao i broj tranzitnih dana, što je stvorilo jedan ogroman poremećaj na tržištu.

Podstaknut stranim investicijama i većom proizvodnjom, i pritisak na drumski transport je veliki. Transportne kompanije, boreći se sa globalnim problemom nedostatka vozačkog osoblja, teško se odlučuju za povećanje broja vozila, već su u trendu smanjenja svog voznog parka. Promene će sigurno nastati, pre svega deo posla će se sigurno prebaciti na železnički transport. Za to je neophodna infrastruktura, u vidu terminala, koja se intenzivno razvija. M&M Srbija prati promene trendova u lancu snabdevanja i svakako će biti deo svih pozitivnih promena, koje će se neminovno dešavati.