Austrijska kompanija Electroplast Packaging otvorila fabriku u Kruševcu

Kruševac je dobio još jednog stranog investitora, koji je svoj pogon otvorio na Jasičkom putu. Austrijska fabrika Electroplast Packaging svoje poslovanje iz Mađarske preselila je u grad „povoljnog poslovnog okruženja“, kako je izjavio vlasnik i direktor kompanije Herman Kuneš.

Electroplast packaging d.o.o. Kruševac je deo austrijske kompanije Electroplast packaging GmbH. Matična kompanija proizvodi u Austriji od 1938. godine, a ćerka-firma u Srbiji registrovana je u decembru 2021.

Ova porodična fabrika bavi se proizvodnjom ambalaže od plastike – kesa vreća, kutija, sanduka, kanistera, boca. Trenutno u Kruševcu zapošljava oko 50 radnika, a u planu je da ih do kraja godine bude još toliko.

Jedan od najznačajnijih poslovnih partnera preduzeća Elektroplast Packaging je kompanija Henkel, čiji je predstavnik Andrei Beretov takođe prisustvovao otvaranju.  Takođe, svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsednik Skupštine opštine Predrag Vukićević, kao i direktorka RPK PKS Kruševac Maja Marković.

Prisutnima se obratio vlasnik i generalni direktor Hermann Kunesch,  koji istakao da sa srpskim kompanijama sarađuje već 50 godina. Poslednjih godina saradnja je uvećavana, tako da su želeli da budu bliži najvećem poslovnom partneru, kompaniji Henkel, dodao je.

Kunesch je istakao i da Srbija pruža velike mogućnosti za razvoj, kao i da naša zemlja nudi iskusne i obrazovane radnike. Prema njegovim rečima, samo u mašine i opremu investirano je oko 7 miliona evra.

Izvor: Privredna komora Srbije; foto: electroplast.at

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.