Austrijski RWA preuzeo vodećeg srpskog proizvođača hrane za životinje

Austrijska korporacija Raiffeisen Ware Austria (RWA), investiciona grupa sa više od 40 podružnica u Austriji i susednim istočnoevropskim zemljama, preuzela je etabiliranog srpskog proizvođača hrane za životinje i dodataka hrani za životinje Patent Co, čije je sedište u Mišićevu kod Subotice.

Ugovor je zaključen 31. januara, nakon odobrenja nadležne agencije za zaštitu konkurencije, saopštila je RWA, bez navođenja cene.

Ovom kupovinom RWA je nastavio sa širenjem u svom osnovnom segmentu proizvodnje hrane za životinje, rekao je generalni direktor RWA Reinhard Wolf i dodao da je uveren da će preuzimanje ojačati portfolio proizvoda kompanije i geografski bolje pozicionirati RWA u grani proizvodnje hrane za životinje.

Grupa RWA ima dugu tradiciju u austrijskoj poljoprivredi. Sa kompanijama Garant Tiernahrung i Agromeda, odlično je pozicionirana u segmentu stočne hrane i aditiva za stočnu hranu na austrijskom i međunarodnom tržištu. Sa tri proizvodne lokacije u Ašahu, Pehlarnu i Gracu, Garant je važan tržišni igrač u oblasti krmne mešavine za sve životinjske vrste, uključujući i ribu. Agromed je dobro zastupljen na svetskom tržištu u oblasti aditiva za stočnu hranu, piše seebiz.eu

Vodeći srpski proizvođač hrane za životinje radiće ubuduće sinergijski sa ovim kompanijama na razvoju inovacija, proširenju proizvodnje i porftolija.

– Sada, kao kompanija članica RWA grupe, imamo mogućnost da radimo sa austrijskom korporacijom aktivnom u poslovnim oblastima poljoprivrede, energetike, građevinskih materijala, baštovanstva i tehnologije – navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Patent Co, gde je posebno istaknuto da će se u budućnosti fokusirati na istraživanje, unapređenje proizvoda i razvoj celokupnog poslovanja.

Patent Co. trenutno zapošljava oko 280 ljudi. U 2020. godini kompanija je imala obrt od 64,8 miliona evra.