Barry Callebaut zvanično otvorio fabriku čokolade u Novom Sadu

Barry Callebaut Group, jedan od vodećih svetskih proizvođača visokokvalitetnih proizvoda od čokolade i kakaa, danas je svečano obeležio otvaranje fabrike u Novom Sadu.

U najsavremeniji pogon uloženo je ukupno 55 miliona evra, a početni godišnji kapacitet je više od 50.000 tona čokolade.

Fabrika u Novom Sadu omogućava Barry Callebaut grupi da snabdeva kupce širokim asortimanom čokolade, mešanih proizvoda i proizvoda za punjenje. Fabrika će služiti, kako je saopšteno, kao regionalno čvorište iz kojeg će kompanija snabdevati brzorastuća tržišta u Jugoistočnoj Evropi.

Od svečanog polaganja kamena temeljca početkom marta 2020. godine, građevinski radovi su brzo napredovali i završeni su u martu 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Sa godišnjom prodajom od oko 6,9 milijardi CHF (6,4 milijardi evra) u fiskalnoj 2019/20. godini, kompanija Barry Callebaut iz Ciriha je jedan od globalnih lidera u oblasti proizvoda od  čokolade i kakaa – od nabavke i prerade kakao zrna za proizvodnju najboljih čokolada, nadeva, proizvoda za punjenje i ukrašavanje. Grupa vodi više od 60 proizvodnih pogona širom sveta i zapošljava više od 12.000 ljudi.

Barry Callebaut usmeren je na celokupnu prehrambenu industriju – od proizvođača industrijske hrane, do zanatskih radionica, čokolaterija, poslastičarnica, pekara, hotela, restorana ili drugih ugostiteljskih objekata. Njihovi globalni brendovi su Callebaut i Cacao Barry, Carma i Mona Lisa.

Foto: barry-callebaut.com