Bimal kupuje još jednu kompaniju u Srbiji – Veliki potencijal novog agroindustrijskog kompleksa

Brčanski Bimal i Bečejka potpisali su memorandum o razumevanju, u kojem je Bimal izrazio nameru za preuzimanje većinskog vlasničkog udela u ovoj fabrici stočne hrane.

Kako je saopšteno, Bimal Grupa je izvršila prijavu koncentracije nadležnim regulatornim telima za zaštitu konkurencije u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, te podnosi iste prijave i u ostalim nacionalnim institucijama u kojima postoji obaveza prijave.

Bimal Grupa preko svoje firme Bimal Agri u Bečeju već godinama sarađuje sa Fabrikom stočne hrane Bečejka.

– Imajući u vidu da se Bimal Agri i Bečejka nalaze u neposrednoj blizini, prirodni put je da se ove dve celine spoje u ekonomski i logistički ujedinjen agroindustrijski kompleks, koji bi kao deo Bimal Grupe dobio snažniju poziciju u smislu tehnološkog znanja i izvoznog potencijala – navodi se u saopštenju brčanske kompanije.

Bimal je 2019. godine kupio fabriku za proizvodnju jestivog ulja Bimal Sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

Sticanjem vlasništva u Fabrici stočne hrane Bečejka, Bimal stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

U sastavu Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal u Brčkom i Bimal Sunce u Somboru, Bimal Trading i Bimal Invest u Beogradu, Bimal Agri u Bečeju, i Žitopromet i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

Izvor/foto: bimal-group.com