Delovi za Daimler kamione stizaće i iz Požarevca – Finski PKC otvorio još jednu fabriku u Srbiji

Finski PKC Wiring Systems, deo međunarodne Motherson grupe, zvanično je u četvrtak (8. septembra) otvorio fabriku delova za autoindustriju u Požarevcu. To je treći pogon ove kompanije u Srbiji, koja već radi u Smederevu i Ćupriji.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik Motherson-a Vivek Čand Sigal, ministarka privrede Anđelka Atanasković, kao i drugi republički i lokalni zvaničnici. Predsednik Srbije izjavio je da će „država pomoći tu investiciju sa 4,2 miliona evra subvencija, ali da traži da u Požarevcu bude zaposleno više od 900 ljudi„, preneli su beogradski mediji.

PKC je specijalizovan za proizvodnju kablovskih snopova za industriju komercijalnih vozila, posebno za teške i srednje teške kamione. U Srbiji posluje od 2014. godine. Motherson grupa, čiji su deo, ima svoje proizvodne pogone u 12 zemalja sveta, uključujući Kinu, SAD, Meksiko, Veliku Britaniju, Brazil, Rusiju i Nemačku.

Na svečanom otvaranju fabrike, predsednik Srbije istakao je da će PKC u Požarevcu proizvoditi setove za „najbolje Daimler kamione“ i to „540 dnevno“, preneo je RTS. 

Foto: YouTube/Print Screen