„Dr.Oetker“ počeo izgradnju poslovnog kompleksa u Šimanovcima

Svečanim polaganjem kamena temeljca danas je zvanično počela izgradnja „Dr.Oetker“ poslovnog kompleksa u Šimanovcima. „Dr.Oetker“ je porodična kompanija poreklom iz Nemačke sa tradicijom dugom više od 120 godina, a na tržištu Srbije, kao sestrinska kompanija, posluje od 2001. godine. Trenutno je zaposleno 185 radnika, a broj će se sa proširenjem kapaciteta uvećavati u budućnosti.

Kamen temeljac su zajedno sa predstavnicima kompanije „Dr.Oetker“ položili ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

– Danas postavljamo kamen temeljac za novi poslovni kompleks kompanije „Dr.Oetker“, ukupne površine 7.851 metara kvadratnih, koji će biti završen u roku od 18 meseci. Ovo će biti jedna od najsavremenijih fabrika u našem sistemu u kojoj će biti zastupljeni najviši evropski i „Dr.Oetker“ standardi u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Vrednost investicije od 9,5 mil EUR se finansira 100% iz sopstvenog kapitala. Kapacitet fabrike biće 6.000 tona godišnje i proizvodiće se Dr.Oetker i C brand proizvodi. „Dr.Oetker“ proizvodi su već počeli da se proizvode od avgusta 2013.godine u Srbiji, a u novoj fabrici  će se proizvoditi naš praškasti asortiman  – izjavio je Zoran Mitić, upravni direktor „Dr.Oetker Srbija“.

On se posebno zahvalio partnerima na projektu u prvoj fazi izgradnje – internacionalnoj kompaniji iz Mađarske KESZ u kooperaciji sa domaćim podizvođačima i lokalnim arhitektektonskim biroom D.A. Dizajn Arhitektura.