Drugi turski investitor u Leskovcu – Erenli počeo izgradnju fabrike vredne 16,6 mil EUR

Proizvođač sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju, turska kompanija Erenli, počela je izgradnju fabrike u leskovačkoj Zelenoj zoni, u koju investira 16,6 miliona evra i u kojoj će zaposliti 338 radnika.

Kompanija iz Turske, koja beleži više od 60 godina poslovanja, gradi proizvodni pogon na parceli površine 7 hektara. Pregovori o potencijalnom investiranju vodili su se od početka godine, a sredinom jula gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor kompanije Erenli d.o.o. Leskovac Fikret Ajnibal potpisali su memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji investicionog projekta.

Dosadašnje faze u realizaciji protekle su u znaku odlične saradnje gradskih vlasti i turske kompanije, potvrdili su predstavnici kompanije tokom ovonedeljnog sastanka sa gradonačelnikom Leskovca. U okviru sastanka dogovoreno je rešavanje nekoliko tehničkih pitanja, kao i obilazak lokacije u Zelenoj zoni, saopšteno je na zvaničnoj veb prezentaciji grada.

Od 1959. godine, turska kompanija Erenli Kaucuk ulazi u industriju rezervnih delova za automobile kao proizvođač gumenih delova (Tier 1 i Tier 2). Danas svojim partnerima pružaju i usluge inženjerskog projektovanja i ispitivanja (R&D sertifikat dobijen je 2016. godine). Erenli je, pored fabrike Jeanci, drugi investitor iz Turske koji otvara svoj pogon u Leskovcu. Turske investicije u ovom trenutku u Srbiji iznose oko 250 miliona dolara.

Foto: YouTube/PrintScreen, erenlikaucuk