Električni automobili – Nova proizvodna oprema stigla u pogone FCA Srbija

U pogone kragujevačke fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija stigla je nova proizvodna oprema, a iz kompanije Stellantis, koja je većinski vlasnik fabrike, saopšteno je da se „temeljno radi na realizaciji plana i projekta transformacije“.

– Dolazak nove opreme i usklađivanje sa inovativnim tehnološkim procesima, koji podržavaju novu platformu, prekretnice su za budućnost naše kompanije. Ovi koraci menjaju kurs i grade savremenu tehnološku kompaniju za održivu mobilnost – izjavio je industrijski direktor kompanije FCA Srbija Jovica Jovanović.

Dodao je da je veoma zahvalan lokalnom timu i svima koji su uključeni u izvođenje svih faza plana na putu transformacije fabrike.

– Naš projekat je važan deo globalne strategije elektrifikacije Stellantisa, sa ambicioznim i jasnim ciljevima na čijoj realizaciji uspešno radimo.

Iz kompanije navode da Srbija ima strateški značaj za Stellantis i njegove operacije kao deo globalnog strateškog plana Dare Forward 2030.

– Stellantis će u svojoj fabrici u Kragujevcu u Srbiji instalirati novu električnu platformu za proizvodnju električnih automobila od sredine 2024. godine. Stoga će Srbija i njena fabrika u Kragujevcu igrati ključnu ulogu u strateškom planu. Novi električni automobil koji će tek biti imenovan proizvodiće se u kragujevačkoj fabrici. Postrojenje bi takođe moglo biti konfigurisano tako da podrži potencijalne dodatne količine drugog modela na osnovu kontinuiranog poboljšanja performansi – navodi se u saopštenju.

Izvor/foto: Stellantis (media.stellantis.com)

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.