Feka Automotive gradi još jednu fabriku autodelova u Ćupriji

Turski proizvođač autodelova Feka Automotive planira izgradnju još jednog pogona u Ćupriji, izjavio je predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Dodao je da je prilikom nedavne posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji dogovoreno da pored postojeće, bude izgrađena još jedna fabrika od 7.500 m2, što će ukupno iznositi 15.000 m2, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine.

Po završetku izgradnje druge fabrike planirano je zapošljavanje još 370 radnika.

– To je za naše Ćupričane vrlo značajno, naravno i za Paraćince i Jagodince, jer će u ova dva postrojenja biti zaposleno 500 radnika – istakao je Erić.

Kako je naglasio „izgradnja će početi vrlo brzo, još ovog meseca, jer je Feka potpisala ugovor sa Stellantis-om o proizvodnji delova za električne automobile, koji će od 2024. biti pravljeni u Kragujevcu, pa će novo fabričko postrojenje u Industrijskoj zoni Minel morati da bude završeno do septembra naredne godine“.

Erić je dodao da je Opština Ćuprija već obezbedila dodatna 2 hektara za izgradnju nove fabrike turskog investitora.

Feka Automotive je porodična firma, koja 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Foto: Pixabay, ilustracija