Gorenje povećava proizvodnju frižidera u Valjevu

Gorenje Valjevo će ove godine proizvesti 200.000 kombinovanih frižidera, a u narednoj godini 350.000, što je pun kapacipet, saopšteno je iz ove fabrike.

Proizvodnja nove generacije kombinovanih frižidera omogućena je uvođenjem nove tehnologije i novina u konceptu izrade aparata, što je doprinelo i povećanju kapaciteta i produktivnosti proizvodnje, navodi se u saopštenju.

Osim prodaje u Srbiji, Gorenje izvozi i na mnogobrojna evropska tržišta – u Nemačku, Rusiju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Sloveniju, Austriju.

– Zahvaljujući prošlogodišnjem proširenju kapaciteta i uvođenju nove proizvodne linije, čime smo postali centar rashladne tehnike kompanije Hisense Gorenje za celu Evropu, od sredine marta se u valjevskoj fabrici proizvodi nova generacija frižidera po najvišim svetskim standardima. Uz tehnologiju kompanije Hisense – lidera u proizvodnji elektronike i aparata za dom na azijskom tržištu, kao i kompetentnost naših zaposlenih, unapredili smo proces proizvodnje, što će nam omogućiti da proizvodimo još veći broj frižidera koji će zadovoljiti kriterijume i domaćih i evropskih potrošača – rekao je direktor fabrike Gorenje Valjevo Dejan Milutinović.

Slovenačka kompanija Gorenje, koje je od 2018. godine u vlasništvu kineske Hisense Grupe, prvu fabriku u Srbiji otvorila je pre 14 godina upravo u Valjevu. Taj pogon sada zapošljava više od 1.600 ljudi i sarađuje sa oko 60 lokalnih dobavljača.

Izvor: seebiz.eu/Beta

Foto: Pixabay.com/difisher (Ilustracija)

Podeli na društvenim mrežama: