„Hemofarm“ izvozi 70% proizvoda u EU

Sa više od 200 miliona pakovanja i 4 milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini, „Hemofarm“ je zabeležio istorijsku proizvodnju. To je već peta godina zaredom kako naš najveći domaći proizvođač i najveći izvoznik lekova premašuje planirani obim proizvodnje i tako na najbolji način dokazuje svoju lidersku poziciju.

„Hemofarm“ planira nova velika ulaganja i u ovoj godini velikog jubileja, kada slavi 55 godina postojanja. Između ostalog, planirana su nova ulaganja u proširenje kapaciteta ampulnih formi u Vršcu i višemilionska investicija u pogon za proizvodnju nazalnih sprejeva u fabrici u Podgorici.

– Izuzetno je važno i što je „Hemofarm“ u okviru STADA grupe potvrdio da je respektabilan partner koji je vredan investicije od više desetina miliona evra. Naša fabrika u Vršcu 70% proizvodnje isporučuje tržištima EU. Ove godine predviđeno je više od 20 mil EUR ukupnih investicija u okviru grupe „Hemofarm“, od cega je najmanje 12 mil EURa u osavremenjavanje proizvodnje –  rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor „Hemofarma“ u neformalnom susretu sa novinarima.

Uvećanjem od 15%, „Hemofarm“ je svoj portfolio proširio na preko 2 hiljade proizvoda. Postojećoj ponudi za tržište EU dodata su dva nova proizvoda, a na domaćem tržištu ova kompanija i dalje je broj jedan u izboru kupaca.