Hemofarm ulaže 40 miliona evra u pogone i novu opremu

Kompanija Hemofarm planira da tokom 2021. u pogone, novu opremu i primenu najnovijih standarda u farmaceutskoj industriji investira 40 miliona evra.

Jedan od najvećih izvoznika iz Srbije od 2006. godine deo je Stada grupe, koje je dosada u modernizaciju u nova postrojenja uložila oko 300 miliona evra.

Ovogodišnji plan predviđa investicije u poslovanje Hemofarma u Srbiji (pogone u Vršcu i Šapcu) od oko 28 miliona evra, u Bosni i Hercegovini (Hemofarm Banjaluka) skoro 10 miliona, dok će u dalje unapređenje poslovanja kompanije u Crnoj Gori (Hemomont u Podgorici) biti uloženo 1,5 miliona evra. Investiciona podrška planirana je i za nabavku nove opreme za laboratoriju u Temišvaru koja posluje u okviru Hemofarm grupe, a služi za sertifikaciju lekova koji se izvoze u zemlje EU, navodi se u saopštenju Hemofarma. 

Prema rečima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, ova kompanija raste upravo zahvaljujući stalnom investiranju kao poslovnom modelu:

– Hemofarm je veliki jer proizvodi lekove za ceo svet, a rastao je i razvijao se upravo zahvaljujući redovnim investicijama, stalnim inovacijama u proizvodnji i neprekidnim ulaganjem u ljude i procese – rekao je Zeliger.