IMG Manufacturing gradi fabriku plastičnih delova i komponenti za autoindustriju u Vršcu

Češka kompanija IMG Management investiraće 15 miliona evra u izgradnju fabrike plastičnih delova i komponenti za autoindustriju na lokaciji Naučno-tehnološkog parka u industrijskoj zoni u Vršcu. Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, reč je o prvoj grinfild investiciji Češke u proizvodni sektor Srbije.

Češka grupacija IMG Management registrovala je u Srbiji preduzeće IMG Manufacturing d.o.o. U Vršcu će biti sagrađena fabrika površine preko 6.000 kvadrata, na 1,3 hektara zemljišta, a realizacija će se odvijati u tri faze. Projektovanje celokupnog kompleksa povereno je preduzeću Biro Plus, koje posluje u okviru Eurocons Grupe iz Vršca.

Direktor IMG Manufaturing Mišal Gruc (Michal Grusz) kaže da je početak izgradnje prve proizvodne hale planiran za jul ove godine.

Planiramo da počnemo izgradnju prve proizvodne hale u julu 2021. i da dovršimo ceo objekat do kraja ove godine, a zatim da završimo celokupnu investiciju, odnosno sve tri hale,  najkasnije do 2025, rekao je Gruc.

U prvoj fazi predviđena je proizvodnja plastičnih delova, plastičnih rezervoara i kontejnera. U drugoj fazi ova fabrika će proizvoditi plastične ploče, a u trećoj plastične delove za auto-industriju. Ukupna planirana investicija iznosi 150 miliona evra. Češka kompanija namerava da u Vršcu uposli 150 radnika, od toga 20 u prvoj fazi, navodi se na sajtu Privredne komore Srbije. 

– Počeli smo sa odabirom zaposlenih. Zbog činjenice da nam je kvalitet na prvom mestu, obučićemo prve zaposlene iz Srbije u našim pogonima u Češkoj pre završetka prve proizvodne hale u Srbiji – navodi Gruc.

Podsetimo, kompanija IMG Bohemia, koja je takođe deo grupacije IMG Management, u avgustu prošle godine najavila je da će u Beloj Crkvi takođe graditi pogon za proizvodnju plastičnih komponenti za automobilsku industriju. Tada je saopšteno da je postignut dogovor o uslovima za ovu češku grinfild investiciju u Beloj Crkvi, a najavljeno je zapošljavanje 200 ljudi.