Industrija NAMEŠTAJA: Srpske kompanije ugovorile izvoz u EU, Afriku i Brazil vredan milion evra

Kompanije iz Srbije koje su učestvovale na nedavno održanom digitalnom sajmu dobavljača za industriju nameštaja Interzum@home 2021 dogovorile su prve isporuke svojih proizvoda na tržišta EU, Afrike i Brazila vredne oko milion evra, saopštila je Privredna komora Srbije. 

– Dogovoreni poslovi naših kompanija na ovogodišnjem digitalnom sajmu i više od 90 održanih online sastanaka potvrđuju značaj i kvalitet naše drvne industrije – rekla je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja Privredne komore Srbije.

Sajam je održan od 4. do 7. maja.

Bilo je ovo novo iskustvo za predstavnike domaće industrije nameštaja, jer je događaj ponudio inovativne načine brzog povezivanja sa potencijalnim partnerima, distributerima i kupcima iz celog sveta, podseća Lalović.

Interzum@home povezuje uvoznike i izvoznike na digitalnoj platformi i stvara priliku za promociju potencijala naše privrede, dodala je.

Proizvodni program na virtuelnom sajmu Interzum@home2021 predstavili su Topwood Beograd, Standard Furniture Serbia Ćuprija, Boreal Ruma, Crown Forest Ivanjica, Online učešće domaćih privrednika organizovala je PKS, uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), u okviru digitalnog štanda pod nazivom Serbian National Pavilion, dodaje se u saopštenju.