INVESTICIJE: Turska kompanija Ernenli otvara pogon u Leskovcu

Turska kompanija Erenli, koja se više od 60 godina bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju, planira da u leskovačkoj Zelenoj zoni otvori proizvodni pogon i zaposli više od 330 radnika.

U planu je da fabrika bude izgrađena na parceli površine 7 hektara, a ovaj investicioni projekat vredan je 16,6 miliona evra, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Leskovac. 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Erenli d.o.o. Leskovac Fikret Ajnibal potpisali su u ponedeljak (12. jula 2021. godine) memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji investicionog projekta. Pregovori sa turskom kompanijom, kako se navodi u saopštenju, vode se od početka godine, a Erenli je ogranak u tom gradu otvorio pre mesec dana. Potpisivanjem memoranduma, Leskovac je korak bliže otvaranju još jedne strane fabrike, dodaje se.

Od 1959. godine, turska kompanija Erenli Kaucuk proizvodi gumene delove za automobilski sektor (Tier 1 i Tier 2). Svojim partnerima danas pružaju i usluge inženjerskog projektovanja i ispitivanja (R&D sertifikat dobijen je 2016. godine):