IWIS nastavlja ulaganja u Fabriku izolacionih materijala u Kanjiži

Italijanski holding IWIS, u čijem sastavu posluje i Fabrika izolacionih materijala u Kanjiži, najavio je višemilionsku investiciju i otvaranje novog pogona u tom vojvođanskom gradu krajem godine.

Kako je direktor IWIS-a Lučano Maser (Luciano Mazzer) najavio tokom sastanka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predstavnika udruženja Konfindustrija Srbija (Confindustria Serbia), to će značiti i nova zapošljavanja u Kanjiži.

Osnovni proizvodni program Fabrike izolacionih materijala u Kanjiži, koja je deo IWIS holdinga od 2005. godine, čine hidroizolacioni materijali na bazi bitumena.

– Sa proizvodima visokog kvaliteta i aktivnim učešćem kompanije IWIS holding i njenih mnogobrojnih filijala, FIM je danas prisutan i u zemljama regiona i u zemljama Evropske unije, kao i na svim kontinentima – navodi se na zvaničnom sajtu fabrike. 

IWIS u svom sastavu ima 14 proizvodnih lokacija, 11 filijala, kao i 12 distributivnih centara.

Italijanske kompanije u Srbiji 

Tema sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, kako se navodi u sapštenju Vlade Srbije, bila je poslovna klima u našoj zemlji, poslovanje italijanskih kompanija, njihova nova ulaganja, kao i proširivanje postojećih investicija.

Predstavništvo Konfederacije italijanske industrije u Srbiji osnovano je 2012. godine, a danas okuplja 160 renomiranih italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji i veoma je značajan činilac u jačanju privrednih i društvenih veza između dve zemlje.

(Foto: Pixabay, ilsutracija)